Miss Universe je kráska z USA. Největší poprask ale způsobila Ukrajinka a Ruska

17. ledna 2023·Celebrity·Redakce

Miss Universe (Zdroj: Profimedia)

Svět už zná nejkrásnější dívku vesmíru. Novou Miss Universe se stala Američanka s filipínskými kořeny R’Bonney Gabriel. Krásce je 28 let a je tak nejstarší vítězkou. Více pozornosti ale možná bylo upřeno na Miss Ruska a Miss Ukrajiny. Informaci uvedl web Novinky.cz.

Udělování titulu Miss Universe se konalo v New Orleans už po 71. Korunku získala R´Bonney Gabriel z USA po dlouhých deseti letech. Kráska porazila další 84 královen krásy. Zaujala nejen odbornou porotu, ale i diváky tím, že se vydala na cestu módní návrhářky a instruktorky šití. Dívka také vytvořila kolekci ekologického a udržitelného oblečení.

R´Bonney je už 28 let a stala se tak nejstarší vítězkou soutěže. Je ale přesvědčená, že věk není to, co by mělo účastnice limitovat. „Jako žena věřím, že nás věk nedefinuje,“ svěřila se. Svůj titul chce využít k tomu, aby byla inovační vůdkyní. „Už 13 let jsem vášnivou návrhářkou a módu používám jako prostředek k dobru. Ve svém oboru například zamezuji znečišťování prostředí používáním recyklovaných materiálů při tvorbě oblečení. Poskytuji kurzy šití pro ženy, které přežily obchodování s lidmi a domácí násilí. Je důležité využít svůj jedinečný talent k tomu, abyste něco změnili.

Na druhém místě se umístila Amanda Dudamel z Venezuely a na třetím Andreina Martinez Founier z Dominikánské republiku. Nejvíce pozornosti ale vzbudila Miss Ukrajiny Viktoria Apanasenko. Dívka se soutěže zúčastnila navzdory válce, která sužuje její zemi a rozhodla se ji pojmout jako manifest. Na pódium totiž přišla v kostýmu inspirovaném archandělem Michaelem. Ten je ochráncem vojáků a patron Kyjeva.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Viktoria Apanasenko (@crystal.viktoria)

Součástí kostýmu byl i meč, kterým Apanasenková chtěla upozornit na to, co se na Ukrajině děje. Chtěla jsem do tohoto kostýmu převést svou osobnost a ukázat sílu v lidech,“ řekla a dodala, že archanděl Michael bojuje proti zlu a vždy vyhraje. Meč velmi kontrastoval s tím, co na sobě měly ostatní dívky – flitry a krajky. 

Do boje o titul se pustila i ruská Miss Anna Linnikovová. Té úřady navzdory protestům a nařčení, že má blízko k ruskému prezidentovi Putinovi, udělily víza. Anna na sobě v semifinále měla kostým s názvem “Koruna ruského impéria”, který měl odkazovat na slávu ruského impéria z 19. století. Podle Ukrajinky se s ní Ruska chtěla po soutěži vyfotit, to ale Apanasenková odmítla. Nebyl to její první pokus. Vždy jsem se jí zeptala, zda podporuje politiku svého prezidenta, který začal válku na Ukrajině, a zatím jsem nedostala odpověď,“ uvedla. Ani jedna z nich se do finální šestnáctky neprobojovala.

Anna Linnikovová (Zdroj: Profimedia)


Celebrity - další články

Doporučujeme