Mistr je zpátky ve formě! Karel Gott vydá nové album

11. května 2018·Celebrity·Karolína Stránská

Karel Gott šíří radost i ze záhrobí. Foto: ČTK

Karel Gott vydá na začátku června nové studiové album. Jedná se o první album poté, co v roce 2016 bojoval se zdravotními problémy. Nahrávka s názvem Ta pravá bude mixem popové klasiky a standardů, které chtěl Gott natočit již dříve. Titulní píseň mu napsal zpěvák a skladatel Marek Ztracený. ČTK o tom za vydavatelství Supraphon informoval Vladan Drvota.

Nahrávky pro nové album vznikaly pět let. “Začali jsme natáčet v roce 2013, ale pak po dvou letech přišel nečekaný a hodně velký zdravotní problém, kdy jsem musel nedobrovolně přerušit svou práci. Když jsem byl potom z nejhoršího venku, následovalo delší léčení a už jsem vlastně ani nepočítal s tím, že bych se k natáčení vrátil. Moc jsem totiž nevěřil tomu, že by to ještě vůbec bylo možné. Popravdě řečeno, ani jsem se tím nezabýval, protože myšlenky jsem měl někde úplně jinde,” uvedl Gott. “Přece jen mi moje nemoc přinesla další životní zkušenost, a to, že se v mých nových nahrávkách promítla radost z návratu,” dodal.

Mezi dvanácti skladbami našly své místo známé zahraniční hity jako You ́ll Be In My Heart, Can ́t Take My Eyes Off You, When I Need You či Hot Stuff, které českými texty opatřili Eduard Krečmar, Zdeněk Borovec, Jaroslav Machek, Pavel Cmíral, Richard Bergman, Michael Prostějovský a Miloš Skalka. Překvapením může být spolupráce s písničkářkou Radůzou, která přebásnila písničku If Tomorrow Never Comes ze zpěvníku Gartha Brookse, hvězdy americké country.

Album nese jméno podle písně Marka Ztraceného Ta pravá. “S Markem jsem se vlastně neznal. Viděl jsem sice v televizi jeho profil, kde mě zaujal, ale to bylo všechno. A pak se najednou sám ohlásil. Byla to doba, kdy jsem se zrovna vrátil z nemocnice, kde jsem strávil opravdu hodně času. Proto pak do té písně vložil slova ,štěstí se jenom na chvíli unavilo‘,” podotkl Gott.

V současné době na titulní píseň nového alba Karla Gotta vzniká i videoklip v režii Martina Paseckého, který režíroval i dřívější klip k duetu Karla Gotta a Petra Koláře To jenom láska zastaví čas.

Osmasedmdesátiletý Gott v roce 2016 bojoval se zdravotními problémy. Už v té době prohlásil, že ani po těžké nemoci se nehodlá s hudební kariérou rozloučit. Přestože ho občas provázejí nemoci, začal se postupně vracet na scénu. 12. června za doprovodu Boom!Bandu Jiřího Dvořáka vystoupí na samostatném koncertě v pražské O2 areně.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme