Moderátor Petr Vágner trénoval s jednotkou URNA! Podívejte se

24. ledna 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Moderátor víkendového ranního vysílání Frekvence 1 Petr Vágner si splnil sen a strávil den s elitiní jednotkou URNA. A chlapi mu dali pěkně do těla. Podívejte se!

Petra doprovázel olympijský vítěz v desetiboji Roman Šeberle. Mimo jiné během výcviku absolvovali střelbu na terč z pistole ráže 9 mm i ze samopalu, zásah s helikoptérou, speciální závod a náš kolega se zúčastnil i zásahu v budově.

„Měli jsme na sobě neprůstřelnou vestu. Jsem zvyklý běhat s vestou, která váží 10 kilo, ale tahle měla kolem 30 kilo. Navlékli jsme si ji asi v půl desáté a měli ji na sobě – se dvěma malým přestávkami – zhruba do pěti hodin. Nic příjemného. Já mám zbrojní průkaz, ale ze samopalu jsem už delší dobu nestřílel. Při střelbách na terč se dařilo Romanovi lépe s pistolí a mně se samopalem,“ popisuje Petr Vágner, který moderuje nejen na Frekvenci 1 ale také na Primě.

„Vyzkoušeli jsme si nejen to, jak se zachraňují s vrtulníkem lidi třeba při požárech nebo povodních, ale i také jak se vrtulníkem chlapi z URNA přepravují. Z vrtulníku jsme pak slanili na střechu, z ní na zem, tam jsme zaujali pozice a podle přesně dané strategie jsme přišli ke dveřím, já jsem je otevřel, hodil dovnitř granát a vrazili jsme dovnitř. Chlapi mě tu učili, na co si dát pozor, jak zneškodnit nepřítele, musel jsem v běhu střílet na terče rozmístěné po stěnách. Učili mě tu jejich taktiku,“ vysvětluje moderátor.

Součástí výcvikového dne byl i zásah se speciálním zásahovým autem s žebříkem, kdy jednotka vnikla do domu oknem, stejně jako závod ve stylu tak zvané opičí dráhy, při kterém si Petr vymknul palec. Což byla naštěstí jediná újma, kterou prodělal.

Na Petra s Romanem čekalo na konci ještě překvapení. Iniciační rituál nováčků. „Odpočítávali od deseti do jedné, kdy jsme se snažili ze sebe sundat co nejvíc věcí. V tom, co na nás zbylo, nás chlapi hodili do vody,“ líčí Petr a dodává: „Chtěl bych moc poděkovat Policii ČR za to, že nám umožnila prožít tenhle den. Pro mě určitě to byl splněný klukovský sen, protože k jednotce URNA bych se jinak asi nedostal. A potěšilo mě, kdy se nám s Romanem dostalo uznání, že naše fyzička vůbec není špatná.”

Čtěte také: FOTO: Moderátor Petr Vágner si musel najmout soukromé letadlo!

Celebrity - další články

Doporučujeme