Nejdražší rok Kate Middleton! V roce 2022 na sobě měla šaty za skoro čtyři miliony korun

4. ledna 2023·Celebrity·Redakce

Kate Middleton. (Zdroj: Profimedia)

Princezna Kate je módní ikonou za každých okolností. V roce 2022 si na sebe dokázala vzít modely, které překračovaly horentní sumy, ale také několikrát recyklované šaty, které na sobě měla už v minulosti. Deník Daily Mail spočítal, jaká byla celková hodnota jejích šatů.

Nejen pro Kate Middleton byl rok 2022 přelomovým. Královna Alžběta II. (†96) sice v červnu oslavila 70. let na trůně, ale 8. září zemřela. Novým králem se stal Karel III. a jeho syn William je nyní prvním následníkem trůnu. Nejen s tím se pojí mnoho společenských a královských povinností. Ty s ním absolvuje i jeho vždy dokonale upravené manželka, princezna Kate.

Ta na sobě měla za posledních 12 měsíců hned několik úchvatných modelů, které se vyšplhaly k neskutečné částce. Princezna za rok utratila za oblečení skoro pět milionů korun. Do celkové hodnoty jsou ale samozřejmě započítané i šperky, které mají často ještě vyšší hodnotu, než šaty. Ve většině případech se totiž jedná o rodinné šperky, které mají nevyčíslitelnou hodnotu.

Nejdražším modelem se stal ten, který si vzala na slavností premiéru filmu Top Gun. Elegantní černé šaty měly hodnotu zhruba 55 tisíc korun, ale šperky vyšly na více než 272 tisíc korun. Kate bezesporu zaujala i zelenými šaty od značky Hurr, které si vzala na předávání cen Earthshot v prosinci. Ty vyšly ale jen na něco okolo dvou tisíc korun.

Budoucí královna je ale známá i tím, že velmi často recykluje kousky, které na sobě v minulosti už měla. Navíc nemá problém vzít si na sebe i šaty z konfekce a často na ní můžeme vidět oblečení od značek Mango, Zara či Hobbs. Pokud se v obchodech objeví věc, kterou na sobě princezna měla, během několika hodin je beznadějně vyprodaná.

Rok 2022 byl pro princeznu, co se oblečení týče ten nejdražší. Třeba v roce 2017 za ně utratila něco přes 3 miliony korun, v roce 2019 to bylo jen něco přes milion. Důvodem ale byla pandemie covidu-19, kdy se společenské události prakticky vůbec nekonaly a princezna trávila většinu času doma.

A ptáte se, kdo Kate její modely platí? Nyní je to král Karel III., který na ně má vyhrazenou část svého oficiálního rozpočtu. Je ale možné, že některé modely Kate dostane od různých značek jako dárek či na ně má nejrůznější slevy.

Podívejte se, v jakých šatech se princezna letos ukázala

Foto: Profimedia

Celebrity - další články

Doporučujeme