Nicolas Cage zazáří jako Drákula v novém snímku Renfield. Upíří zuby nosil i mimo natáčení

25. března 2023·Celebrity·Redakce

Nicolas Cage ve snímku Renfield. (Foto: Profimedia)

Americký herec Nicolas Cage zazáří v roli, ve které ho dosud ještě žádný divák nespatřil. V novém snímku Renfield, který bude mít světovou premiéru 30. března na filmovém festivalu Overlook, si zahraje Hrabě Drákulu. Informoval o tom server Variety.

Renfield je nový horor s prvky komedie, kde se v hlavní roli objeví Nicholas Hoult (Renfield) a Nicolas Cage (Drákula). Renfield musí nejnarcističtějšímu Pánovi temnot oddaně sloužit a shánět pro něj kořist, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Teď se ale po staletí otroctví rozhodne, že dá výpověď a bude žít mimo Drákulův stín.

Podle Nicolase nebylo vůbec snadné stát se filmovým Drákulou. Máme pár skvělých Drákulů, ale i dost těch, kteří se nepovedli. Já se samozřejmě inspiroval velikány Christopherem Leem, Frankem Langellou, Belou Lugosim a Gary Oldmanem, ale i tak jsem se do té postavy snažil vnést něco zbrusu nového,” uvedl pro zahraniční média.

Dokonce, aby se do role dokonale vžil, nosil upíří zuby i mimo natáčení. Bral jsem si je s sebou a nosil je v hotelovém pokoji. Tím jsem si na ně zvykl,” sdělil pobaveně zahraničním médiím Cage.

Zajímavostí je, že o roli Drákuly snil Cage už od začátku své herecké kariéry. Premiéru má snímek již 30. března na festivalu Overlook. V Česku se pak na komediální horor mohou diváci těšit 13. dubna.


Celebrity - další články

Doporučujeme