Oblíbený recept Daniely Šinkorové: Uvařte si těstoviny správně po italsku!

28. srpna 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Daniela Šinkorová (Foto: Frekvence 1)

Daniela Šinkorová (47) se svou láskou k Itálii a zvláště italskému jídlu nikdy netajila. Spolu s manželem Ladislavem Polákem (54) provozují v Praze vlastní restauraci a když kvůli koronaviru zavřela divadla, herečka se dokonce sama postavila do kuchyně. Pro Frekvenci 1 nyní prozradila jeden ze svých oblíbených receptů. 

Herečka Daniela Šinkorová italské jídlo naprosto miluje a díky letitým zkušenostem si už také značně věří v jeho přípravě. Když proto kvůli pandemii nového typu koronaviru musela zaujmout místo kuchařky v rodinné restauraci, pustila se do toho s elánem a chutí.

Zaměstnankyně rodinné pizzerie se kvůli viru totiž musely vrátit na Ukrajinu a přípravu italských specialit tak dostala na starosti sama majitelka. To pro herečku ovšem nebyl žádný problém. “Umím to, umím i některé originální sardské recepty, umím opravdové špagety al dente, umím i pizzu, máme troubu forno a legna. Je to trouba, ve které zatápíme dřívím a je to voňavé, je to dobré a je to hrozně hezké povolání,” rozplývala se herečka v pořadu Host Frekvence 1.

Při té příležitosti se rovnou podělila o jeden ze svých oblíbených sardských receptů, který zvládnou i sami posluchači. Postačí vám k tomu jen pár surovin. To nejdůležitější je italská specialita, syrová klobáska salsiccia pouze z vepřového masa, ochucená solí a pepřem.

Co potřebujete:

  • italská klobása salsiccia
  • kvalitní červené víno
  • špagety
  • cibule
  • sugo (tomatová šťáva)
  • parmazán

Jak na to:

Na cibulce osmahnete klobásku a zalijete ji červeným vínem, pokud možno kvalitním. Zalijete to troškou suga, ochuťte podle libosti. Uvařte špagety a smíchejte to dohromady. A máte hotovo!

Speciální tip Daniely Šinkorové

“Já jsem špagety servírovala do parmazánového košíčku. Ten se vyrábí tak, že nasypete strouhaný parmazán na teflonovou pánev, v množství, aby to vypadalo jako palačinka. Pak ji jenom překlopíte dnem vzhůru a necháte zaschnout. Když to pak sejmete, tak z toho máte misku, do které můžete ty těstoviny nasypat,” popsala herečka.

Sýr po vychladnutí krásně ztvrdne a mističku potom můžete i sníst. Dobrou chuť!

Celebrity - další články

Doporučujeme