Pánaka jsem si dával na uvolnění, říká Wabi na Frekvenci 1

21. října 2014·Celebrity·Redakce

Wabi Daněk hostem u Pokondrů už zítra. Prozradí jak je to s jeho novou deskou a tématem nepříjemných otázek bude alkohol...

Právě vám vychází nové album Příběhy písní. Jak byste ho představil?

Pro ty, kteří mají první album s Ďáblovým stádem, tak je to podobná sestava, je to točené podobným způsobem, to znamená postaru. Celá kapela najednou, celá píseň do jednoho pásu, pětkrát za sebou, aby bylo z čeho vybírat. Točilo se to v hospodě v Posázaví a pro mě to bylo velmi osvěžující. Já tomu říkám luxusní čundr s omlazovací kůrou, ještě navíc placený. My jsme tam v podstatě necelý týden žili, točili jsme v hospodě u Oty Kmínka a bydleli jsme u něj v penzionu. Byla to obrovská zábava a já si myslím, že to od prvního poslechu je na té desce je to znát.

Napsal jste toho hodně. Zapomněl jste někdy vlastní text?

Mnohokrát! Na druhou stranu je to výborný adrenalin. Bungee jumping je proti tomu zábava pro děti. Herci, muzikanti i zpěváci to znají, a vědí, že to musí přijít a děsí se toho už dopředu. Ale já jsem na tom place už dlouho, a já to vždycky nějak okecám a lidi mi to většinou prominou. Ale vím, že při minulém křtu to bylo docela povedené. My jsme tam dělali písničku, takový recitativ a slunce pálí jen, a já jsem věděl při druhé sloce, že tu třetí nedám. Tam je šestnáctitaktová mezihra. Tak prvních 8 taktů jsem přemýšlel, jak to tam vlastně je a dalších 8 taktů jsem vymýšlel nový text. Takže tam nakonec zaznělo „Já vážně už jsem zapomněl, co tam mám vlastně dát.“ (smích)

Pijete při vystoupeních alkohol?

Nejen při vystoupeních, ale už skoro pět let nepiji vůbec. Ale byly časy, kdy jsem si dával. Měl jsem vypočítané, protože jsem jezdil vozem, že během vystoupení vydýchám jednoho panáka a jedno velké pivo. Toho panáka jsem si dával spíš na úvolnění, ale zjistil jsem, že už to k životu nepotřebuji, takže už nepiji, a nejen na vystoupeních.

Celý rozhovor už ve středu u Pokondrů, začínáme v 9:00 na Frekvenci 1.

Celebrity - další články

Doporučujeme