Panenství je sociální konstrukt. Zpěvačka Miley Cyrus opět naštvala fanoušky

11. července 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Miley Cyrus v únoru 2019 na světové premiéře filmu Isn’t It Romantic. (Zdroj: Shutterstock)

Zpěvačka Miley Cyrus (26) se znovu dostala do médií po celém světě, když na svém instagramovém účtu nedávno zveřejnila několik provokativních prohlášení. Mezi nimi bylo i heslo "panenství je společenský konstrukt", které rozvířilo vášnivou diskusi. Zatímco jedni jsou ze zpěvaččina přístupu nadšení, mnozí si myslí, že jde jen o kontroverzní nesmysl, kterým ubližuje mladým lidem.

Zpěvačka Miley Cyrus je světově proslulá skandály, které ji obklopují, a svým ne zcela konvenčním přístupem k veřejnému vystupování. Cyrus se hrdě hlásí k feminismu a již mnoho let bojuje za osvobození ženské sexuality. Její prostředky však čas od času vyvolají mocnou vlnu kritiky.

Zatím posledním takovým případem se stal výrok “virginity is a social construct” neboli “panenství je společenský konstrukt”, který se na jejích sociálních sítích poprvé objevil 9. července.

View this post on Instagram

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Myšlenka, že koncept panenství či panictví tak, jak ho dnes vnímáme, je uměle vytvořen lidskou společností, okamžitě zasáhla mnoho zpěvaččiných fanoušků, kteří její pohled na věc ocenili. “Naprostá pravda… A ten fakt, že muži nedostávají stejné reakce a odsudky, když přijdou o panictví jako ženy, je nechutný, ale nepřekvapivý…” stálo například v jednom z mnoha komentářů pod výrokem.

Našla se však i mocná skupina odpůrců, kteří s názorem nesouhlasili a dokonce ho neváhali označit za nebezpečný nesmysl. “Miley, jsi příliš chytrá na to, abys sdílela něco tak hloupého. Máš zodpovědnost vůči dnešní mládeži, pro Kristovy rány,” spílal jí například jeden z fanoušků.

“Upřímně, neměla bys sdílet takovéhle věci. Měla bys respektovat volby lidí a respektovat fakt, že máš nějaké publikum. Není v pořádku odsuzovat lidi, kteří si vyberou zůstat pannou nebo panicem,” zareagovala další komentující.

Celebrity - další články

Doporučujeme