Patrick Duffy slaví sedmdesátiny! Herce proslavily seriály Dallas nebo Krok za krokem

16. března 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: ČSFD

Americký herec Patrick Duffy, který 17. března oslaví sedmdesátiny, je znám z různých televizních produkcí. Proslavil se zejména jako Bobby Ewing ze seriálu Dallas, který před lety k obrazovkám lákal miliony diváků. Duffy účinkoval také například v sitcomu Krok za krokem, kde si zahrál otce početné rodiny, nebo v seriálu Báječní a bohatí.

Dallas se v americké televizi poprvé vysílal v roce 1978. Za 13 let si sága naftařského rodu Ewingů z ranče Southfork získala velkou popularitu, a to i mezi českými diváky. V roce 2012 se pak na obrazovkách objevila dlouze očekávaná nová řada seriálu, v níž se role největšího sympaťáka zhostil opět Duffy. Seriál Dallas si vysloužil několik ocenění a četné nominace na Zlaté glóby a na ceny Emmy.

Duffy, rodák z Townsendu v americké Montaně, si zpočátku přivydělával jak se dalo, například jako tesař a malíř pokojů. Zlom přišel poté, co vyhrál konkurs na Bobbyho.

V roce 1986 přišel Duffy o oba rodiče, kteří byli zastřeleni při ozbrojeném přepadení. “Strašně mě to poznamenalo, na druhou stranu jsem si uvědomil, že život musíme chápat jako věčný,” řekl k tragické události herec.

Od roku 2017 je vdovcem. S manželkou Carlyn, bývalou baletkou, měli dva syny. Pod vlivem své ženy konvertoval k buddhismu.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme