Paul McCartney vystoupí v létě v Česku. Poprvé po 12 letech!

29. března 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Někdejší člen slavné skupiny Beatles Paul McCartney vystoupí 16. června v pražské O2 aréně. Proslulý hudebník do Česka zavítá v rámci svého nového turné One On One. McCartney v Praze koncertoval poprvé a naposledy před 12 lety.

Oficiální předprodej lístků začne 1. dubna v 10:00. Členové fanklubu budou moci vstupenky získat už 30. března. Ceny lístků se pohybují od 1690 do bezmála 4000 korun. One On One je novým koncertním turné McCartneyho. Divákům podle organizátorů nabídne nové písně i desítky klasických skladeb mapujících celou hudební kariéru.

McCartney zahraje v Praze podruhé. První koncert se konal 6. června 2004 v netradičním prostředí koncertního parku mezi budovami bývalé vysočanské “Kolbenky”. Dvou a půl hodinové vystoupení sledovalo podle odhadů asi 50.000 platících diváků. Poslouchaly ho ale i stovky lidí, kteří se utábořili přímo před vstupem do areálu.

Hudební kariéra 72letého McCartneyho je lemovaná řadou superlativů. Jeho skladba Yesterday je nejhranější písní historie a on se sám se dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejúspěšnější hudebník a skladatel v dějinách populární hudby. Prodal přes 100 milionů desek.

Ochranka hudebního klubu nepoznala Paula McCartneyho a nepustila ho dovnitř!

Zemřel “pátý Beatle”, producent slavné skupiny George Martin

PARÁDNÍ BYDLENÍ: Český miliardář koupil sídlo Ringo Starra. Za 502 milionů!

Celebrity - další články

Doporučujeme