Po autě Karla Gotta se zaprášilo. Sběratelské Audi se vydražilo za 315 tisíc korun

18. července 2023·Celebrity·Redakce

Karel Gott, Audi (Foto: Aukro.cz)

Kdo by to byl řek, že se na dražebním portálu Aukro objeví takový skvost. Rarita v podobě vozu značky Audi, jehož prvním majitelem byl sám Karel Gott, se vydražila za 315 tisíc korun. Informoval o tom Blesk.

“Nabízím sběratelský kousek Audi A8 D2, rok výroby 1994, motorizace 4.2 (220 kw), pohon Quattro,” začal úvodní text inzerátu. Na tom by nebylo nic moc zvláštního. Ovšem informace, které úvod doprovázely, už člověka zaujaly.Jedná se o jedinečný vůz, který vlastnil jako první majitel mistr Karel Gott,” pokračoval autor.

Dodal ještě, že po mistrovy vlastnil auto František Janeček, resp. jeho firma. Majitel dál hlásil dobrý technický stav vozu, a že je vše funkční a zachovalé. Vzhledem ke stáří auta se však nedá předpokládat, že by auto vypadalo jako nové.

“Za poslední tři roky vozidlo najelo asi 1500 km a bohužel již nemám místo na skladování v hale, tudíž musí k jinému majiteli,” vysvětlil důvod prodeje. Aby dokázal, že se nejedná o podvod, ale skutečně o auto po Karlu Gottovi, připojil k inzerátu nejen fotku mladého Karla Gotta, ale také ofocený technický průkaz, v němž figuruje Gottovo jméno i adresa.

Zájem o vůz projevilo hned 20 lidí a byl prodán za 315 tisíc korun.

Celebrity - další články

Doporučujeme