Podnikatele Radovana Krejčíře odsoudili k 35 letům vězení!

23. února 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Radovana Krejčíře dnes v Johannesburgu odsoudili k 35 letům vězení za pokus o vraždu, za únos a za obchod s drogami! Na závěr přelíčení, které přenášela živě některá jihoafrická média, to sdělil soudce Colin Lamont.

K výroku o vině Krejčíře a jeho pěti spolupachatelů dospěl soudce už loni a čekalo se jen na verdikt o výši trestu. Krejčíř, který účast na těchto zločinech odmítá, vzápětí sdělil soudu, že se proti rozsudku odvolá.

Soudce v závěrečné řeči označil Čecha za hlavní postavu mezi odsouzenými, za “bosse”. Výši trestu zdůvodnil mírou závažnosti a společenské nebezpečnosti zločinů, ze kterých byli loni muži usvědčeni. Někteří z pěti Jihoafričanů byli v době provinění policisty.

V závěrečné krátké řeči před vynesením rozsudku Krejčíř, který stanul před soudem v poutech, v angličtině řekl, že jeho odsouzení je “šokující” a že pro něj neexistují žádné “objektivní důkazy”. Celý proces označil za nespravedlivý. Odmítl také tvrzení státního zástupce, že se před soudem někdy choval arogantně.

VIDEO: Před 10 lety utekl Krejčíř z téhle vily policii před nosem!

Celebrity - další články

Doporučujeme