Pohřeb Jane Birkin (†76) v Paříži. Konečně se setkala se svou zesnulou dcerou a milovaným manželem

26. července 2023·Celebrity·Redakce

Charlotte Gainsbourg a Lou Doillon (Zdroj: Profimedia)

V Paříži měla na začátku týdne pohřeb anglická herečka, zpěvačka a módní ikona Jane Birkin (†76). Kromě dcer Charlotte Gainsbourg a Lou Doillon se rozloučení zúčastnila i francouzská smetánka, včetně první dámy.

V pondělí se Paříž zahalila do černé. V kostele svatého Rocha se země loučila se svou ikonickou tváří, Jane Birkin. Na místo dorazila největší pařížská smetánka. Nechyběla první dáma Brigitte Macron či zpěvačka a herečka Vanessa Paradise. Kromě nich dorazili i hvězdy jako Catherine Deneuve, Sandrine Kiberlain s dcerou Suzanne Lindon.

Nechyběli samozřejmě ani dcery Birkin Charlotte Gainsbourg a Lou Doillon a vnoučata Alice a Ben Attal. Na všech bylo znát hluboké dojetí, zvláště v kostele, kde zněly písně světoznámé Birkin. Stovky fanoušků zaplnily přilehlé ulice, chtěly se svou oblíbenkyní rozloučit. Smuteční řež pronesl francouzsko-alžírský zpěvák a herec Étienne Daho. „Konečně ses setkala se svou bývalou láskou Sergem Gainsbourgem, svou zesnulou dcerou Kate Barry, svými rodiči, přáteli i psy. A nám budeš strašně moc chybět,“ vzkázal jí do nebe.

Jane Birkin zemřela 16. července 2023 ve věku 76 let na rakovinu. Její dcera Kate (†46) zemřela v roce 2013 po pádu z okna. Barry byla ve svém pařížském bytě sama a dveře byly zamčené dovnitř, v bytě se nalezly antidepresiva. Vyšetřování se klonilo k tomu, že fotografka spáchala sebevraždu. Její matka se následně vyjádřila v tom smyslu, že chce věřit tomu, že šlo o nehodu.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme