POZOR: Toto jsou 4 nejčastější chyby při luxování!

26. května 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Úklid doma, to je věda! Všechno má svá pravidla. I takové vysávání. I při obyčejném luxování totiž můžete dělat chyby. Jak se jim vyvarovat? A jak uklízet co nejšetrněji s ohledem na naše zdraví? Podrobnosti najdete uvnitř článku!

1. Spoléháte jen na robotický vysavač

Robotický vysavač je hitem reklam poslední doby. Přesto, že robotický vysavač zdánlivě odvede všechnu práci za vás, nikdy nenahradí zcela klasické vysávání, v místnosti totiž zachycuje pouze povrchové nečistoty. Obyčejný prach ale víří dál po bytě.

2. Neměníte často sáčky

O mnoho funkčnější jsou klasické vysavače. Při jejich používání se ale většinou dopouštíte několika základních chyb, které výrazně znehodnocují výsledek vaší práce. Jednou z nejčastějších chyb je výměna sáčku ve vysavači až ve chvíli, kdy přetéká obsahem a prachem až k prasknutí. Sáčky byste měli měnit už ve chvíli, kdy jsou naplněny přibližně z poloviny. Jinak snižujete sací kýkon vysavače.

3. Nestaráte se o filtry ve vysavači

Další častou chybou vedle plných sáčků je zanesený filtr. Pokud před úklidem nezkontrolujete průchodnost filtru vysavače, může být, v důsledku jeho znečištění, následné vysávání téměř zbytečné. Filtry pravidelně kontrolujte, vyměňujte nebo perte.

4. Vysáváte zbrkle

Aby bylo vysávání účinné, je ale nutné mít kromě funkčního „nástroje“ také bezchybnou „obsluhu“. Vysávání věnujte dostatek času. Hlavně koberce vysávejte ve všech směrech. Nečistota totiž je ze všech stran vláken.

Celebrity - další články

Doporučujeme