Princ Harry ve velmi otevřené zpovědi: Chtěl se vzdát titulu, nikdo z rodiny nechce kralovat

25. června 2017·Celebrity·Redakce

shutterstock

Princ Harry byl dříve tak rozčarovaný tím, že patří do britské královské rodiny, že se z ní chtěl vymanit. Přiznal to v rozhovoru s nedělníkem Mail on Sunday. Zvažoval prý, že se vzdá svého titulu, ale nakonec se rozhodl, že součástí rodiny zůstane a že pro sebe najde vhodnou roli. Nejlepším "únikem" prý pro něj byla armáda a nyní se s vášní věnuje charitě.

Dvaatřicetiletý Harry, který je pátý v pořadí nástupnictví na britský trůn, v rozhovoru prohlásil, že jednou dospěl k názoru, že “chce pryč” od královské rodiny a vzdát se svého titulu, ale nakonec se rozhodl “zůstat uvnitř a objevit roli pro sebe”. Harry řekl, že členové královské rodiny “nechtějí být pouhou skupinou celebrit”, ale navždy plnit svou úlohu.

V armádě Harry strávil deset let a dvakrát sloužil v Afghánistánu. Nakonec musel tamní službu ukončit, když tisk v roce 2007 odhalil jeho přítomnost v zemi.

“Byl jsem velmi roztrpčený. Být v armádě pro mě byl nejlepší únik, jaký jsem kdy měl. Měl jsem pocit, že jsem opravdu něčeho dosáhl,” prohlásil Harry, který je v Británii už oblíbenější než jeho starší bratr princ William.

“Mám hluboké pochopení pro různé druhy lidí z různých prostředí a cítil jsem, že jsem součástí týmu,” vzpomíná na působení v armádě. Od doby, co ji opustil, se věnuje charitě. Mimo jiné podporuje zraněné válečné veterány a mentálně postižené. “Charitativní činnosti děláme s neskutečným nadšením a vybrali jsme si je, protože mi je průběžně ukazovala moje matka,” řekl Harry.

Minulý týden vyvolal Harry v Británii menší pozdvižení rozhovorem s týdeníkem Newsweek, když otevřeně prohlásil, že nikdo v královské rodině v tomto okamžiku nemá zájem nastoupit na trůn. “Je v královské rodině někdo, kdo chce být králem nebo královnou? Myslím, že ne, ale v pravý čas svým povinnostem dostojíme,” uvedl v tomto interview princ.

Harry řekl, že královská rodina chce zajistit, aby monarchie přetrvala, ale k tomu bude potřebovat změny. “Věci se mění tak rychle, zejména kvůli sociálním médiím, takže se věnujeme modernizaci monarchie,” zdůraznil princ Harry.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme