Reportáž: Gott pokřtil novou desku. A Frekvence 1 byla u toho

5. října 2014·Celebrity·Luboš Procházka

S pomocí přátel. Tak se jmenuje nová deska Karla Gotta, kterou zpěvák pokřtil v centru Prahy. A pomohlo mu s tím právě několik jeho přátel. Podívejte se na fotky a video.

“O písničky na album jsem požádal naše zpívající autory, tedy potažmo mé kolegy. Napsali je přímo pro mě, tak jak mě vidí nebo by chtěli slyšet,” prozradil nám Gott. Na hudebně pestré nahrávce se 14 písněmi se podíleli například Michal David (Pátý den), Petr a Pavel ORM (Obraz žen), Petr Chmela (Láska, to je déšť), Boris Urbánek (Kluk s velkou vášní) nebo právě Vašo Patejdl.

Album přináší i nečekaná umělecká spojení, když píseň pro Gotta napsali Michal Malátný z kapely Chinaski (Pondělí), Radek Banga z Gipsy.cz (Tak pojď se mnou), Petr Bende (Dál jedu si svou), Martin Chodúr (Právě vchází), Viktor Dyk (Místa, která znáš) nebo Ondřej Brzobohatý (Testament).

A právě většina muzikantů a zpěváků, která se s Gottem na jeho desece podílela, šla na křtu za kmotry.

Kmotři křtu:
– horní řada (zleva doprava): Pavel Růžička (ORM), Karel Šíp, Radek Banga, Jan Adam, Monika Bagárová, Petr Dvořák (ORM), Marie Vrbová (vdova po textaři Pavlovi Vrbovi), Viktor Dyk, Eduard Krečmar.

– spodní řada (zleva doprava): Petr Bende, Radovan Šťastný, Klára Doležalová, Boris Urbánek, Martin Chodúr

Jede na turné

Gotta po vydání nového alba čeká česko-slovenské turné, které začne 27. října ve slovenské Žilině a skončí dvěma megakoncerty 6. a 8. prosince v pražské O2 areně. Jako hosta pozval na šňůru Radka Bangu z Gipsy.cz. Ten pro něj na jeho nové album napsal píseň Tak pojď se mnou.

Zpěváka také doprovodí dvanáctičlenná taneční skupina pod vedením Pavla Strouhala. Autorem výpravné scény se stal známý designer Martin Hruška proslavený velkolepými scénami na koncertech rockových skupin Chinaski a Lucie. „Publikum mi dává svůj palec stále nahoru a ukazuje mi tím, že ho stále zajímám, svým zpěvem nenudím a tím, jak vypadám, nestraším,“ těší se na koncerty Gott, který fanouškům nabídne nejen své největší hity ale také několik novinek právě z alba S pomocí přátel.

Monika Bagárová a Radek Banga, kteří na nové desce s Gottem zpívají píseň. Banga s Karlem vyrazí na jeho podzimní česko-slovenské turné.

 

Na Gotta na křtu dohlížela jeho manželka Ivana, která si oblékla šaty od své dvorní návrhářky Beáty Rajské.


Gott s bavičem a textařem Karlem Šípem, který mu na desku napsal hned tři songy.

Karel Gott s moderátorkou křtu Klárou Doležalovou a zpěvákem Martinem Chodúrem.

Gott byl v týdnu hostem u dua Těžkej Pokondr. Poslechněte si záznam pořadu tady.

Celebrity - další články

Doporučujeme