Richard Krajčo: Kryštofkempy už nechme být. Byla to hloupá kauza

21. srpna 2015·Celebrity·Redakce

Těžkej Pokondr přivítal dalšího hosta, kterým byl zpěvák a herec Richard Krajčo. Lídr skupiny Kryštof se nevyhýbal žádným otázkám.

Jste jako kapela sportovní parta nebo vás to nechává chladné?

Richard: Já si myslím, že se to dělí na fotbalové příznivce, hokejové příznivce a pak je třetí skupina a to jsou nepříznivci sportu. (smích) Ale ta sportovní část má takový problém, že většinou fandí někomu jinému. Třeba my, co fandíme fotbalu, tak většinou, když se spolu díváme, tak se neshodneme. To, v čem se shodneme je box, protože všichni fandíme Kličkovi. Je pro nás povinnost dívat se na to.

Vyšlo vám nové album. Jak se těšíš na reakce fanoušků?

Richard: Těším se, my jsme strašně zvědaví, protože jsme trochu posunuli sound někam jinam a malinko jsme si s tím vyhráli.

Mohl bys nám, fajnšmekrům, říct kam jste posunuli sound?

Richard: Ale o hudbě se špatně mluví, to všichni víme. Zdá se mi, že jsme to posunuli jen lehce. Více jsme si pohráli s analogovými synťáky, hodně jsme pracovali s rytmem a to je asi tak všechno. To album je spíš veselé a jsou tam tři pomalejší věci, ale neřekl bych, až na jednu, že jsou smutné. Myslím si, že se v tom albu zrcadlí ta euforie, kterou jsme prožili za poslední tři roky. Podle nás je to ta nejlepší deska, kterou jsme udělali. 

3 nepříjemné otázky

Kdy sis naposledy naběhl nějakým výrokem?

Richard: Před dětmi se to děje pořád. Ale naběhl jsem si před skoro třemi lety, kdy jsem na vyprodaném halovém turné slíbil, že pojedeme na dalším turné fotbalové stadiony. Ti fanoušci si to pamatují, že příště budeme hrát na Bazalech. A neudělal jsem to,  jedeme zase zimní stadiony a tím, že jsme ostravskou arénu vyprodali a i druhý koncert, který jsme přidali, je z poloviny vyprodaný, tak mi ti fanoušci začínají v dobrém vyčítat, že měly být ty Bazaly, tak proč jsem to neudělal a proč jsem to tehdy říkal. Tak příště tu euforii, kterou jsem v sobě měl, musím trošku krotit.

Jak vnímáš osobu Andreje Babiše?

Richard: Pro mě je to záležitost, která se vyhnala do úplného extrému. Chápu média, která nemají ráda Andreje Babiše, tak využili a využívají všeho, aby ho pošpinili. Já to mám trošku jinak – já jsem s Agrofertem spolupracoval ještě předtím, než Andrej Babiš vstoupil do politiky, takže můj vztah k Agrofertu je partnerský a zůstává jím. A zatím jsem nenarazil na nic, za co bych se měl při té spolupráci stydět.

Ještě jedna stará věc. Když probíhaly Kryštofkempy a stalo se ta věc Michalu Hrůzovi, sledovali jsme kauzu ohledně kapely Chinaski a Divokého Billa. Jak to celé dopadlo?

Richard: Hele kluci, nechme to být. Myslím, že celá kauza byla hloupá a myslím, že i kluci, kteří se do nás pustili, tak se pak buď omluvili nebo stáhli. Je to stará kauza, tak ji nechme spát. 

Celebrity - další články

Doporučujeme