Sexuální skandál bobtná. Hvězda seriálu Pohotovost obvinila z obtěžování Seagala

6. listopadu 2017·Celebrity·Redakce

Julianna Margulies

Americká herečka Julianna Marguliesová je další z řady hollywoodských hvězd, které obvinily ze sexuálního obtěžování amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina. Držitelka Emmy i Zlatého glóbu, známá například ze seriálů Pohotovost nebo Dobrá manželka, si v jedné rozhlasové stanici postěžovala také na podobně nevhodné chování někdejšího amerického akčního hrdiny Stevena Seagala.

Marguliesová v pátek řekla v rádiu Sirius XM, že ředitelka castingu ji na konci 80. let poslala do Seagalova hotelového pokoje pod záminkou, aby si zopakovala scénu. Herečce bylo tehdy 23 roků a začínala. “Ujistil se, že vidím, že má zbraň. V životě jsem opravdovou zbraň neviděla,” řekla Marguliesová. Dodala, že Seagal použil podobnou sváděcí taktiku, jakou se podle ní nechvalně proslavil Weinstein, nabídl jí masáž. “Ani nevím, jak jsem se dostala z pokoje,” řekla.

V roce 1996 pak byla pozvána do hotelového pokoje na schůzku s Weinsteinem, údajně na kamerové testy. Po zkušenosti se Seagalem ale prý trvala na dámském doprovodu, filmové asistentce. Weinstein podle ní otevřel oblečený v županu, v pokoji hořely svíčky a bylo prostřeno pro dva. Weinstein pak asistentku “probodával pohledem” a ona jen krčila rameny, že nemohla nic dělat. “Pak se na mne zlostně podíval, řekl mi, že mi jen chtěl popřát dobrý casting, a zabouchl dveře.”

Weinstein čelí obviněním, že v minulosti sexuálně obtěžoval zhruba pět desítek žen, mezi nimiž údajně byly i herečky Gwyneth Paltrowová nebo Angelina Jolie. Některé ženy údajně znásilnil. Newyorská policie v pátek uvedla, že má hodnověrné důkazy o znásilnění, kterého se podle ní Weinstein dopustil v roce 2010. Důkazy policisté shromažďují s cílem vydat na Weinsteina zatykač, oznámil šéf newyorských detektivů Robert Boyce.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme