“Skřet” ze Hry o trůny zuří: Sněhurka je za*raný zpátečnický příběh!

28. ledna 2022·Celebrity·Dominika Číčelová

Peter Dinklage (Shutterstock)

Hvězda seriálu Hra o trůny Peter Dinklage se opřel do společnosti Disney, která má v plánu natočit remake klasické pohádky Sněhurka a sedm trpaslíků. Vyčítá jí dvojí metr. Na jednu stranu se rozhodli obsadit do role Sněhurky herečku latinskoamerického původu, ale přitom hodlá natočit příběh podporující stereotypy týkající se lidí s fyzickými odlišnostmi. Vyjádřil se tak v podcastu s názvem WTF amerického komika Marca Marona.

“Je to za*raný zpátečnický příběh,” nechal se v podcastu WTF slyšet herec, který se proslavil rolí Tyriona Lannistera v úspěšném seriálu Hra o trůny. Vyjádřil se tak o příběhu prvního celovečerního filmu Walta Disneyho Sněhurka a sedm trpaslíků. Peter Dinklage nechápe logiku toho, kdy na jednu stranu hrdě obsazuje latinskoamerickou herečku a zároveň točí film podporující stereotypy.

Disney se snaží upozorňovat na diverzitu nového obsazení, a přitom vypráví příběh o lidech, kteří trpí achondroplázií, kterou trpí i sám herec. Jedná se o dědičnou disproporčnost postavy, jež se projevuje malou postavou s končetinami neúměrně malými vůči hlavě a tělu. “Jsou hrdí, že do role Sněhurky obsadili latinskoamerickou herečku a přitom stále hodlají vyprávět příběh o Sněhurce a sedmi trpaslících,” říká Peter.

“Udělejte krok zpět a podívejte se, co děláte. Nedává mi to žádný smysl. Na jednu stranu jste progresivní a na druhou vyprávíte příběh o sedmi trpaslících žijících v jeskyni. Udělal jsem pro tuto věc snad málo? Asi nejsem dost slyšet,” pokračoval herec v podcastu. Společnost Disney se k jeho výroku nijak nevyjádřila. 

Disney chce vzdát hold své slavné animované verzi z roku 1938 a zároveň příběh trochu rozšířit. Pokud se ovšem společnost v novém zpracování klasického pohádkového příběhu bratří Grimmů vytáhne s nějakým „převratným ztvárněním“, Dinklage to prý velmi ocení.

Celebrity - další články

Doporučujeme