Skvělý kamarád, který se nikdy nenaštval. Legendy vzpomínají na Srníčka

30. prosince 2015·Celebrity·Redakce

Na náhlé úmrtí bývalého fotbalisty Pavla Srníčka reagovali fanoušci nebo jeho bývalí spoluhráči z národního týmu a mnoha klubů, ve kterých působil. Přidala se i řada skutečných fotbalových legend.

Pavel Srníček v úterý podlehl následkům zástavy srdce, když mu bylo pouhých 47 let. Soustrast nad jeho smrtí vyjádřili reprezentační brankář Petr Čech, někdejší gólman Manchesteru United Peter Schmeichel, nebo bývalí spoluhráči z Newcastlu United, kde prožil nejúspěšnější období kariéry. “Až příliš brzy opustila svět tahle skvělá duše,” napsal bývalý spoluhráč z Newcastlu Stephen Harper.

“Pavel byl jeden z nejlepších chlapů, které jsem kdy poznal. Byl šťastně ženatý, nikdy se skutečně neopil, nikdy nekouřil, nikdy jsem ho neviděl naštvaného. Byla radost trávit s ním společný čas,” napsal další bývalý spoluhráč Rob Lee. A přidala se i největší legenda Newcastlu, famózní kanonýr Alan Shearer. “Ztratil jsem kamaráda. Velmi, velmi mě to zasáhlo a myšlenkami jsem v tuto hroznou chvíli s jeho rodinou,” napsal Shearer na sociální síti Twitter.

Srníček za Newcastle chytal mezi lety 1991-1998, poté se vrátil ke konci kariéry, kterou zde v sezoně 2006/07 ukončil. Fanoušci ho milovali, což trvalo i poté, co už aktivně nehrál. Svědčí o tom i příhoda z loňského roku v jednom pražském baru, kde partička anglických turistů mezi 20 a 50 lety oslavovala rozlučku se svobodou. Jakmile spatřili Srníčka, začali zpívat jeho jméno a všichni se s ním chtěli vyfotografovat. A on jako vždy s úsměvem, všem vyhověl.

FOTO: Newcastle United

Celebrity - další články

Doporučujeme