Slavný herec měl přijet do Čech, nakonec oslaví sedmdesátiny v Hollywoodu

6. července 2016·Celebrity·Redakce

Nechybělo mnoho a jeden z nejslavnějších akčních hrdinů filmového plátna mohl být v těchto dnech na festivalu v Karlových Varech. Nakonec se ale Sylvester Stallone s organizátory nedomluvil a tak dnešní 70. narozeniny slaví jinde.

Stallone se narodil v New Yorku jako nechtěné dítě italského kadeřníka a mladičké barové tanečnice. Od porodu měl poškozený nerv v obličeji a potíže s mluvením, proto musel snášet posměšky spolužáků. Není divu, že byl problémovým žákem a často střídal školy. Když mu bylo 15 let, upoutal ho v kině film s názvem Herkules a tehdy si usmyslel, že chce vypadat jako on.

Začal boxovat, jezdit na koni a hrát divadlo. Jeho první filmové pokusy ale byly rozpačité a o jeho scénáře nejevili producenti zájem. Zlomilo se to až poté, co napsal boxerské drama Rocky, ve kterém hrál i hlavní roli. Film se stal v roce 1976 hitem a vzniklo nakonec šest pokračování. Komerčně úspěšné byly i čtyři filmy s neohroženým vojákem Rambo a ze Stallonea se stala celosvětová filmová hvězda. 

Později si zkusil i lehčí filmy – Stůj, nebo maminka vystřelí!, Tango a Cash nebo jeden z dílů dětské série Spy Kids. Většinou si za ně odnesl jen sžíravé kritiky. “Sly” totiž – jak potvrdí každý jeho fanoušek – nejlépe zvládá role drsných chlapů. Celkem byl za různé nejhorší výkonu roku nominován dvacetkrát. Loni ale dokázal, že stále umí zaujmout i náročnější publikum. Nechal se totiž přesvědčit, aby si ještě jednou zahrál Rockyho, ovšem bez účasti na scénáři či režii. A za vedlejší roli ve snímku Creed dostal dokonce Zlatý glóbus i nominaci na Oscara.

Stallone vydraží rekvizity z filmů Rambo a Rocky, peníze půjdou pro veterány

Stallone dostal v 69 letech Zlatý glóbus a všechny dojal. Blahopřál i Schwarzenegger

FOTO: Tři mladé krásky. Jejich taťka je slavná hvězda akčních filmů

Celebrity - další články

Doporučujeme