Šovinistická pipina versus blbé názory. Marie Doležalová to od celebrit schytala za post na oslavu mužů

23. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Marie Doležalová. Foto: ČTK

Všechno začalo zdánlivě nevinným postem na Instagramu, kterým herečka Marie Doležalová (34) chtěla na Den otců oslavit muže. Kvůli některým výrokům se na ni ale nesla pořádná vlna kritiky a to jak z řad fanoušků, tak dalších celebrit. A Doležalová se rozhodla vrátit úder. 

Herečka Maruška Doležalová je známá svou nekonfliktní povahou, skromností a rodinnými hodnotami. Teď je však terčem pořádné kritiky, kterou nenese zrovna nejlépe. Vyjádření nesouhlasu si navíc neodpustily ani ty slavné osobnosti, které s herečkou pojí upřímné přátelství.

Na Den otců zveřejnila máma tříleté Alfrédy a ročního Rudolfa na svém instagramu příspěvek, kterým chtěla vzdát hold svému partnerovi a všem dalším mužům.“Dnes vám, ženy, chci promluvit do duše. O čem? O mužích,”uvedla svůj text.

Muži jsou lepší

“Včera mě najednou napadlo, ženy, že oni ti muži jsou daleko lepší, než my. Jsou to kamarádi na život a na smrt, a to nejenom svým kamarádům, ale i nám! Jsou to mazlíčci a je s nima sranda a pořád se v těch věcech tolik netopěj, jako my, a pořád si někde dokonce nehledaj, v čem by se mohli ještě topit! Jsou lepší, než my, ženy, i když je to hrozný si přiznat,” vzkázala ženskému pokolení.

“Oni se totiž uměj mít rádi! Tak nějak přirozeně nepřekračujou svoje hranice, a když něco nechtěj, tak to nedělaj, a když něco necejtěj, tak jdou od toho, a my se za to na ně strašně rozčilujeme, ale měly bysme se to od nich strašně učit! Jo, my jsme taky dobrý, nebojte, jsme takový složitý a zajímavý, my ženy, ale pak je spousta životních období, kdy jsme úplně zmatený a dost by nám pomohlo prostě si od toho našeho muže nechat poradit. Oni totiž taky maj intuici, jenom si ji tolik nepěstujou, ale když my strašně chceme nějakou změnu a posun, ale voni ne, není to proto, že by byli hajzlové, ale proto, že ta jejich mužská intuice ví. Tak to je vše, ženy. Čekám na vaše ‘ale, ale, ale’, ale spíš to nechme být, protože stěžovat by se dalo do nekonečna. Pojďme je mít rády bezpodmínečně. Aspoň dnes,” vyzvala na sociálních sítích.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Doležalová (@dolezalova.marie)

Ostré reakce

Příspěvek okamžitě vyvolal řadu reakcí. Své názory nevyjádřili jen fanoušci, ale také slavné osobnosti. “Uf, z takovejch genderovejch předsudků se mi teda kroutěj palce u nohou,”vzkázala například Doležalové Nikol Leitgeb, za svobodna Štíbrová (34).

“Zrovna koukám na Handmaid’s Tale. Tam taky ženy muže poslouchají a nechají si radit, protože muži jsou lepší. Nadřazování jednoho pohlaví nad jiným a porovnávání, kdo je lepší, to rozhodně vede vždycky do pekel,” napsala zase spisovatelka Markéta Lukášková s odkazem na seriál podle knihy Margaret Atwood Příběh služebnice.

Nesouhlas ale projevili i hereččini přátelé. “Maruško, vidíš, já jsem vlastně nikdy nedělila lidi na mužský a ženský, ale na blbce a inteligenty, na svině a čestný osoby atd. Já prostě znám chlapy, kteří jsou padavky, hysterky a babrají se v sobě. A ženský ostrý jako břitva a průzračný jako křišťál. A naopak. Mrchy a borce. Jsem ráda, že to tak mám. Pa pa,” odpověděla Doležalové v komentářích například Eva Holubová (62).

“Maruško, já tě miluju, to víš. Ale kdybys napsala, že na SVÝM muži miluješ, že dokáže bejt kamarád na celej život, je s ním sranda a netopí se pořád ve věcech a že se máš od něj tolik co učit… tak je to krásný. Ale ne všichni muži jsou jako tvůj Marek… A ženy, co zažily chlapy, co třeba přišli domů ožralí a jednu jim natáhli (jen jako jeden z MNOHA příkladů) prostě s tvrzením ‘Dnes vám ženy chci promluvit do duše, muži jsou lepší, než my ženy’ nemůžou souhlasit. Vím, žes to takhle nemyslela a žes to psala z čirýho srdce, protože ty to ani jinak neumíš. A miluju tě úplně nejvíc, ale chápu proč může bejt tenhle post problematickej. Pusu,” napsala zase Hana Vágnerová (38).

Šovinistická pipina

Kritika se jemnocitné herečky dotkla, rozhodla se proto zareagovat a v pondělí zveřejnila další text. “Děkuju všem, co jste mi napsali, že to víte, jak jsem to myslela a mrzí mě to za vás za všechny, kterých se to dotklo. Tahle debata by stejně už neměla konce, nechme to u toho, že pro některé z vás jsem už od včera šovinistická pipina navždy,” napsala.

“Nikdy jsem nechtěla patřit do skupin přehnaný genderový korektnosti, kvót a určování toho, kolik procent rozhovoru s kým a o čem má obsahovat můj život. Nechme to teda u toho, že jsem si zahrála na intelektuálku a vyjádřila se k něčemu, co je ale daleko složitější diskuze. Byl to výkřik-pociťák, a udělal ze mě protiženskou extremistku,” vyjádřila se a pokračovala: “Spíš mě tankuje téma, jak pravdivě vnímat Instagram. Jak vidět živý lidi s blbejma názorama i za lidma se sto ká a vejš.”Poznámka by se přitom dala vyložit rýpnutí na adresu známé influencerky Leitgeb, za svobodna Štíbrové.

Ani příspěvkem číslo dvě ale celý incident neskončil a ve středu zveřejnila Doležalová ještě třetí text. “Tak jsem k tomu chtěla už jenom napsat, jak je to zajímavý. Když se projevíš, jak to doopravdy cítíš, vždycky některý se od tebe odvrátí, ale najednou se jinak projeví jiný, co dosud mlčeli, když se promění to, co říkám, promění se i ostatní, resp. každý mou vlastní upřímností dostane šanci být taky upřímnej, a aspoň se rychleji ví, jestli se spolu dál chceme bavit, nebo ne. Stojí to za to, vylízt z ulity. Schytáte malilinko opovržení a strašně moc podpory od těch, co jsou s váma na vlně,” vzkázala všem.

Celebrity - další články

Doporučujeme