Tajemství postavy Severuse Snape. Jak vznikla přezdívka Princ dvojí krve a v čem si byl podobný s Harrym?

10. února 2022·Celebrity·Barbora Turková

Severus Snape (Zdroj: Profimedia)

Šestý díl série o Harrym Potterovi odhalil, kdo je Princ dvojí krve. Byl jím profesor Severus Snape, ale zatímco filmy jeho pseudonym moc nevysvětlují, knihy jdou více do hloubky. Jak všechno vzniklo? Záhadě přichází na kloub web newtimes.cz

Severus Snape pochází z polokrevné linie. Jeho matka Eileen Prince byla čarodějka, kdyžto otec Tobias Snape byl mudla. Zde se nachází paralela s příběhem Harryho, protože jeho matka Lily pocházela z mudlovské rodiny. Přezdívka Princ dvojí krve je trochu ironická. Snape byl později vysoko postaveným Smrtijedem, členem Voldemortovy skupiny čistokrevných čarodějů, kteří diskriminují všechny ostatní.

View this post on Instagram

A post shared by severus snape (@severuss._.ssnape)

Oslovení princ nemělo nic společného s královskou rodinou, jednalo se o rodné jméno Snapovy matky. Zvolil si ho jako její poctu a navíc se tím distancoval od svého otce. Jako dítě byl z jeho strany zanedbáván a k matce měl blíž. Když byl teenager, napsal Princ dvojí krve do učebnice. Tím tak přijal odkaz kouzelníka a povznesl se nad svého otce. Knihy také ukazují, že Severus vyrůstal v chudobě, což se snažil skrývat. Svými znalostmi ale vyčníval nad ostatními kouzelníky, včetně těch čistokrevných.

Inspiraci pro jméno samotné postavy odhalila samotná autorka J.K.Rowling. Ta, když žila v Claphamu, chodila do ulic, která se jmenovala Severus Road. S.W.11. Na ceduli hleděla každý den. Když pak vymýšlela křestní jméno k příjmení Snape, hned jí na paměti vyvstalo slovo Severus. Vzniklo tak jméno jedné z nejoblíbenějších postav, která má ale docela smutný konec a kterou skvěle ztvárnil Alan Rickman.

View this post on Instagram

A post shared by Severus Rogue (@severus_rogue_dark)


Celebrity - další články

Doporučujeme