Tlak na Charlese a Williama začíná být neúnosný. Expertka si myslí, že by se do vlasti měl vrátit princ Harry

16. července 2022·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan (Zdroj: Profimedia)

Ta otázka rozděluje Velkou Británii na dvě poloviny. Vrátí se princ Harry do své rodné země? Jedni doufají, že ano, druzí jsou přesvědčeni, že je to nemožné. Podle expertky na královskou rodinu Tiny Brown by to bylo vhodné. Informaci uvedl deník The Guardian.

Britská královská rodina je podle Tiny Brown “firma”, která se ale v posledních letech potýká s celou řadou problémů. A na vině není jen Harry, který s manželkou Meghan Markle a jejich dětmi prchl do USA a vzdal se královských povinností. Skandální je i princ Andrew, druhý syn královny Alžběty II. Ten musel kvůli sexuálním skandálům vrátit své královské tituly a odejít do ústranní.

Pošramocenou pověst se snaží napravit dva následníci trůnu – princ Charles a jeho syn, princ William. Na ně ale vyvíjen neúměrný tlak a potřebovali by někoho, kdo by jim trochu pomohl. A ano, měl by to být právě Harry. Jenže mladší z bratrů nad tímto nápadem moc nespekuluje. Nutno říct, že by udělal velkou radost své babičce, královně Alžbětě II., která v dubnu oslavila 96. narozeniny.

A je to právě Charles, který postupně přebírá královské povinnosti. Královská rodina se vyznačuje tím, že nic okolo sebe nekomentuje, ale i oni museli cítit zklamání nad tím, co Harry udělal. A radost jim určitě ani neudělal skandální rozhovor, který s Harrym a Meghan vedla moderátorka Oprah Winfrey. A oni na rodině nenechali nit suchou. Vztahy v rodině ochladly a výrazně osláblo i dosud pevné a ničím nezlomitelné pouto mezi bratry Williamem a Harrym.

Princ Charles už dříve prohlásil, že by si přál “štíhlejší” monarchii. Nicméně ale nemyslel takhle štíhlou. Kvůli skandálů prince Andrewa se do ústraní stáhly i jeho dcery Beatrice a Eugenie. Veškerá pozornost je tak upřena na něj a jeho ženu Camillu a také na prince Williama a jeho ženu Kate a jejich děti. „To je dlouhodobě neudržitelné, je to příliš velký tlak,“ míní Brown. Ta by tak doporučovala, aby se Harry do rodiny vrátil. „Myslím, že v určité chvíli budou potřebovat Harryho zpět, zvláště poté, až odejde královna,“ dodala realisticky expertka. Samotný Harry se však na návrat do vlasti zatím nikterak netváří.

Celebrity - další články

Doporučujeme