Útok ve Francii: Přečtěte si reakce českých politiků!

8. ledna 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Naši politici tvrdě odsoudili teroristický útok na francouzský satirický týdeník Charlie Hebdo, při kterém zemřelo nejméně 12 lidí a 11 bylo zraněno. Označují ho za barbarský, hnusný a šílený; za útok na svobodu slova, principy demokracie a euroatlantickou identitu.

„Jsem rozhořčen tímto krvavým zločinem, který si dosud vyžádal dvanáct lidských životů a který vnímám jako výpad proti svobodě slova a základním hodnotám, na nichž stojí evropská společnost.”
Miloš Zeman, prezident

“Bez svobody slova nemůže žádná demokratická společnost fungovat.”
Bohuslav Sobotka, premiér

“Jde o barbarský teroristický čin. Za zvláště závažné považuji, že jeho cílem zjevně bylo zaútočit na svobodu slova, což je jedno ze základních práv, na nichž stojí naše civilizace.”
Pavel Bělobrádek, vicepremiér a šéf KDU-ČSL

“To, co se stalo v Paříži, je nelidský, barbarský útok proti lidem, kteří se nijak nemohli bránit. Je to útok na hodnoty demokracie a důkaz toho, že nebezpečí islámského terorismu nesmíme v Evropě podceňovat.”
Andrej Babiš, ministr financní a šéf hnutí ANO

“Člověka hned napadne, že tzv. Islámský stát  nebo islámský fundamentalismus nebo zneužívání islámu, abych byl přesnější, je prostě nebezpečí, které nelze podceňovat, nemá tak úplně hranice a je potřeba se podle toho chovat a myslet na zajištění bezpečnosti i na našem území.”
Martin Stropnický, ministr obrany

Celebrity - další články

Doporučujeme