VIDEO: Býval sexuálním symbolem Ameriky. Dnes slaví 80. narozeniny!

11. února 2016·Celebrity·Luboš Procházka

V dobách své největší slávy patřil k nejžádanějším filmovým drsňákům Hollywoodu. V mnoha akčních filmech i komediích využíval své kaskadérské zkušenosti a fyzickou kondici. Herec Burt Reynolds dnes slaví 80. narozeniny!

Reynolds zazářil ve snímcích jako Vysvobození, Nejtěžší yard nebo Polda a bandita. Jeho filmy lákaly davy fanoušků a on sám se stal sexuálním idolem Ameriky. Dokonce mu prý byla nabídnuta i role tajného agenta 007 Jamese Bonda, kterou ale odmítl z obavy, že by jako Američan nedokázal britského špiona přesvědčivě zahrát.

V 80. letech však jeho popularita zaznamenala prudký propad. Podepsala se na tom jednak fáma, že herec trpí nemocí AIDS, ale také skutečnost, že byl závislý na lécích proti bolesti, které začal užívat po zlomenině čelisti během natáčení akční komedie V žáru velkoměsta. V roce 1997 si odnesl Zlatý globus a byl nominován na Oscara za vedlejší mužskou roli porno režiséra v kritiky ceněnému filmu Hříšné noci. 

Reynold, který hrál i v mnoha televizních seriálech, je autorem autobiografické knihy My Life, která kvůli svému humanitnímu pojetí dostala prestižní cenu Children at Heart Award.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme