VIDEO: Elvis by dnes oslavil 80 let! Podívejte se na jeho poslední koncert

8. ledna 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Dnes by oslavil 80. narozeniny král rokenrolu Elvis Presley! Zpěvák zemřel 16. srpna 1977 ve věku pouhých 42 let na selhání srdce. Podívejte se na jeho poslední vystoupení z 19. června stejného roku z americké Omahy.

Život Elvise Presleyho byl ztělesněním amerického snu. Pocházel z chudých poměrů, chtěl se stát elektrikářem, svým zpěvem ale dobyl svět. Směs country a blues v podání bílého Jižana s černošským hlasem přinesla něco, co v populární hudbě do té doby nebylo.

Poprvé zabodoval písní That’s All Right (Mama) v červenci 1954 a o dva roky později opanoval americkou hitparádu songem Heartbreak Hotel. Pak už to šlo jako na drátku: televizní vystoupení, první alba a s nimi dlouhá řada hitů jako Blue Suede Shoes, I Want You, I Need You, I Love You, Hound Dog, Love Me Tender, All Shook Up či Jailhouse Rock.

Po službě v armádě koncem 50. let začal Elvis svou popularitu zhodnocovat na filmovém plátně, na živá koncertní vystoupení prakticky rezignoval. Teprve v roce 1969 se na pódia vrátil a vydal několik singlů.

Poslední Elvisovo vystoupení z června 1977:

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme