VIDEO: Jeho nejčastější rada: zatloukat! Uhádnete, kdo oslaví 90. narozeniny?

24. srpna 2015·Celebrity·Redakce

Jeho rady o partnerství a manželství jsou stále vyhledávané a jeho knížky patří mezi bestsellery. A zítra by se dožil kulatého jubilea.

Řeč je pochopitelně o populárním psychiatrovi Miroslavu Plzákovi, který by v úterý oslavil 90. narozeniny. Založil dnes známou Linku důvěry a kromě desítek populárních a odborných publikací psal také televizní inscenace a divadelní hry. Vytvořil také samostatný vědní obor zabývající se manželstvím – matrimoniologii.  

Miroslav Plzák v roce 1959 nastoupil na pražskou psychiatrickou kliniku, kde se po čtyřech letech stal primářem a na klinice pak působil až do roku 1989, kdy odešel do penze. Klinicky se Plzák mimo jiné zabýval depresemi a mezi jeho pacienty patřilo mnoho známých osobností.

Proto byl také častým hostem zábavných televizních pořadů. Do svých názorů o manželství promítal své klinické a životní zkušenosti. Pět manželek, jak se traduje, ale neměl. Rozvedl se jen jednou a s druhou, o 24 let mladší manželkou Emou, žil skoro 40 let. Plzák zemřel v roce 2010.

Celebrity - další články

Doporučujeme