VIDEO: Paroubek oznámil odchod z politiky! Připomeňte si jeho nejslavnější výroky

7. listopadu 2014·Celebrity·Luboš Procházka

Pane jo! Muž přezdívaný „buldozer“ se loučí s politikou! Bývalý premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek oznámil odchod z čela své strany LEV 21. Frekvence 1 vám teď připomene jeho nejslavnější výroky!

Dcera je nemocná

V čele strany, kterou spoluzakládal, chce Paroubek skončit do dvou týdnů, kdy své rozhodnutí plánuje oznámit vedení partaje. „Ty důvody jsou především rodinné, a pak samozřejmě, abych se mohl soustředit na nějaké další činnosti, které dávají smysl, podnikatelskou činnost, publicistika, akademická oblast, eventuálně i veřejně prospěšná činnost,“ řekl Paroubek ČTK. 

Jako hlavní důvod pro své rozhodnutí označil rodinu a svou dceru, která trpí atopickým ekzémem. Do konce její puberty se politice věnovat nechce. Návrat nepředpokládá ani poté. „Já myslím, že to už je jenom teorie. Až mi bude 70, tak už budu mít pravděpodobně jiné starosti, i když jsem v dobré kondici, zdravotně se cítím výborně. Myslím si, že to je definitivní odchod z politiky,“ dodal.

Podívejte se na slavné video Paroubek a Marťani

Biografie

Dvaašedesátiletý Paroubek vstoupil do obnovené ČSSD v roce 1989. Hned zamířil do jejího vedení, stal se ústředním tajemníkem a v roce 1993 neúspěšně kandidoval na předsedu proti Miloši Zemanovi.

Do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005 a už brzy se stal těžko přehlédnutelným politikem. Byl premiérem a předsedou nejsilnější politické strany, dnes ale bývalý sociální demokrat nepatří mezi hlavní politické hráče. Po odchodu z ČSSD spoluzaložil stranu LEV 21, která ale v loňských volbách do Sněmovny získala jen 0,07 procenta.

Slavný Paroubkův projev po volbách v roce 2006

Takhle Paroubek ve Sněmovně zesměšňoval své kolegy

Slavná vajíčková sprcha 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme