VIDEO: Před 35 lety zahynul herec Jiří Hrzán! Připomeňte si jeho pěvecká vystoupení

22. září 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Tragická smrt ukončila před 30 lety, 22. září 1980, život herce Jiřího Hrzána, který patřil k hvězdám pražského Činoherního klubu a jeho filmové a televizní role baví diváky dodnes. Podívejte se na jeho pěvecká vystoupení!

I když v divadle odehrál spoustu velkých postav, proslavily ho především komedie jako Svatba jako řemen, Pension pro svobodné pány, Pane, vy jste vdova!, Drahé tety a já nebo Slaměný klobouk. Dokázal ale zahrát i vážné postavy, o čemž svědčí například role Prcka ve válečném snímku Nebeští jezdci.

Rodák z Tábora napoprvé neuspěl s přihláškou na DAMU, ale v místním amatérském divadle si ho všiml Emil František Burian, který Hrzána přijal do svého divadelního studia v Praze. Na filmovém plátně debutoval v roce 1960, o dva roky později nastoupil vojenskou službu do Armádního uměleckého souboru a v roce 1965 začal už jako známý herec účinkovat v Činoherním klubu. V něm působil do roku 1976, kdy mu po incidentu, při němž spadl z římsy hotelu v Ostravě, nebyla prodloužena smlouva.

Jiří Hrzán vedle divadla miloval také ženy – byl dvakrát ženatý; jedna z jeho dvou dcer Bára je také herečkou. Další jeho zálibou byly výšky – rád lezl po římsách, okapových rourách, hromosvodech nebo světlíky domů. Kombinace těchto dvou vášní se mu nakonec stala osudnou. Osudnou zářijovou noc roku 1980 se posilněn alkoholem rozhodl vyšplhat po fasádě jednoho pražského činžáku ke své bývalé lásce a přitom se zřítil. V nemocnici těžkým zraněním podlehl, bylo mu 41 let.


 

Celebrity - další články

Doporučujeme