VIDEO: Zraněný francouzský pilot formule 1 Jules Bianchi zemřel!

18. července 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Francouzský pilot formule 1 Jules Bianchi zemřel na následky loňské fatální nehody ve Velké ceně Japonska! Oznámila t o jeho rodina. Bianchimu bylo 25 let.

Bianchi havaroval 5. října na okruhu v Suzuce. Mladý jezdec stáje Marussia v dešti ztratil kontrolu nad vozem a vletěl do jeřábu, který odstraňoval jiný havarovaný monopost. Utrpěl při tom těžká zranění hlavy.

V listopadu ho z Japonska převezli do nemocnice v Nice na jihu Francie, kde byl na jednotce intenzivní péče. Sám několik měsíců dýchal, orgány nepotřebovaly podpůrné přístroje, ale vědomí prý až do smrti nenabyl.

Bianchi za dvě sezony ve formuli 1 odjel 34 závodů, jeho největším úspěchem bylo deváté místo v loňské Velké ceně Monaka. Je prvním pilotem, který zemřel na následky nehody při závodě formule 1 od roku 1994, kdy zahynul trojnásobný mistr světa Brazilec Ayrton Senna při Velké ceně San Marina.

“Jules bojoval do poslední chvíle, tak jako to dělal vždy, ale bitva dnes skončila. Naše bolest je nezměrná a nepopsatelná,” napsala jeho rodina v prohlášení na Twitteru. Projevy soustrasti začaly už během noci přicházet z celého světa. “Bylo nám ctí, že závodil v našem týmu,” napsala stáj Manor-Marussia.

Bianchi zemřel jen den poté, co jeho otec Phillippe v rozhovoru pro francouzské rádio řekl, že jeho syn by nechtěl žít, kdyby kvůli následkům havárie nemohl dál závodit. “Bavili jsme se o tom a říkal, že kdyby měl nehodu jako například Michael Schumacher a nemohl jezdit, že by pro něj bylo těžké dál žít. Závodění byl jeho život,” řekl Philippe Bianchi.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme