Žádné píchačky v divadle nebudou, uzavřelo trio včetně Karla Gotta

28. září 2014·Celebrity·Redakce

Karel Gott zasedl po dlouhé době za mikrofon nejposlouchanějšího rozhovoru českého éteru u Miloše a Romana.

Tak na malování máte talent, ale nás ale zajímá… třeba jakej jste truhlář?
Truhlář spíš než elektrikář (smích), což jsem se vlastně vyučil. Tak na tom jsem úplně nejhůř. Protože v domě jsou pořád nějaké opravy, ale zaprvé dnes je to trochu jiná technika a zadruhé, já jsem vysokoproudař (smích).

Měl jste, Karle, někdy krizi středního věku? Nebo vnímáte to u spolupracovníků?
Když se daří a je k té práci láska, co může člověka potkat lepšího. Krizi středního věku u svých lidí neznám. Oni nesmí, nesmí vůbec přede mnou takhle mluvit. Naopak já mám pocit, že oni se těší na představení, že už se nemůžou dočkat až bude osm hodin a rozjedem to. S tímto přístupem… jinak to nemá smysl to dělat.

Byly toho plné noviny… už jste si všechno vyříkali s Felixem a kauza byla zapomenuta?
No všechno jsme si nevyříkali, to už bychom si v podstatě už nikdy neměli co říct. Pořád bude co si říkat. takže „Felixii, ahoj, ahoj.“

Je, Karle, nějaké domácí ocenění, které jste nedostal a mrzí vás to? Třeba Thalie?
Pravda je, že já jsem dostal nabídky do muzikálů už dávno, ještě za éry, kdy tady byla konečně poprvé Rose Marie, tak mě Karlínské divadlo oslovilo, protože pan Rudolf Friml (poz. red. americký pianista a hudební skladatel českého původu, jeden ze zakladatelů amerického hudebního divadla, autor Rose Marie) nechtěl, aby v Česku mu někdo ubližoval a když udělal v Americe tu kariéru s muzikálem, který byl zfilmován, tak byl takový trošku protivný děda a vůči nám se taky vymezoval. Tak když to konečně tady bylo, tak první jsem byl osloven já a přesto jsem tuto výzvu nevzal. A nevzal jsem ani muzikál, když sem přišel v 91´ muzíkál Bídníci. Pan Novák mně zavolal, jestli bych si nezahrál Valjeana, tak sem řekl: „Děkuji, ale já prostě divadlo ne.“ Já mám nějakou zvláštní chorobu, ale já prostě nechci docházet někam, kde hlásím příchod, odchod a jsem povinen zpívat přesně tóny, jak jsou. Když se mi líbí árie z nějakého muzikálu, tak ji zařadím úplně svobodně do svého repertoáru, trošku si ji přepracuju po svém a takhle mě to baví.

 

Více už v pondělních Pokondrech na Frekvenci 1 od 9:00.

Celebrity - další články

Doporučujeme