Zájem o dovolené v Egyptě a Tunisku opět roste! O Turecko je dál zájem nižší

17. srpna 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Zájem o dovolené v Egyptě a Tunisku na termíny po hlavních prázdninách opět roste! Počet objednávek zájezdů do Egypta na září a říjen se v meziročním srovnání zvýšil o 50 procent a do Tuniska o 14 procent.

Naopak poptávka po Turecku je stále nízká. Žebříček nejoblíbenějších destinací vede Řecko. Průměrné ceny last minute zájezdů na září jsou až o 3000 korun levnější než v létě. Vyplývá to z aktuálních údajů cestovních agentur, které zjistila ČTK.

Letos se podle Evy Sedlmajerové z portálu Dovolena.cz už nedá očekávat, že ceny last minute zájezdů do nejpopulárnějších destinací budou ještě významněji klesat. “Například u Španělska to může být naopak, zájezdy by na poslední chvíli mohly ještě podražit – podobně, jako se to stalo letos v červenci,” dodala Sedlmajerová.

Nejžádanější destinace na období po hlavních prázdninách jsou Řecko, Itálie a Chorvatsko. “Zatímco loni bylo Turecko třetí nejoblíbenější destinací, letos kleslo až na osmou příčku,” uvedl marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz Michal Tůma.

Naopak poptávka po zájezdech v zářijových a říjnových termínech do Tuniska a Egypta je meziročně vyšší v řádech desítek procent. Podle mluvčího CK Blue Style Františka Vorla je situace v Egyptě i Tunisku klidná a navíc tyto země lákají nebývale nízkými cenami.

“Kombinace těchto faktorů do Tuniska a Egypta láká kromě jiných také část klientů, kteří by za normálních okolností volili Turecko, jež se v posledních měsících i přes velice příznivé ceny a výborný servis v hotelech potýká s nižší poptávkou,” uvedl Vorel.

Ceny zájezdů do Egypta, Turecka či Tuniska jsou letos historicky nejnižší. Průměrná cena prodaného pobytu do Egypta se snížila podle údajů Invie o 1680 Kč na osobu na 16.355 korun, v případě Turecka pak o 2509 Kč na osobu na 15.705 korun.

 

Další informace můžete slyšet ve vysílání rádia Frekvence 1!

Celebrity - další články

Doporučujeme