Zakladateli Facebooku Marku Zuckerbergovi se narodila dcera Max!

1. prosince 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Zakladatel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg se stal tátou! O narození dcery jménem Max informoval na svém facebookovém profilu. Zveřejnil na něm také dopis, který se svou ženou Priscillou Chanovou dceři adresoval. Píší v něm o své představě světa, ve kterém by měla vyrůstat.

V dopise ale oznámili také vznik charitativní nadace, do které údajně vloží většinu akcií společnosti Facebook ze svého majetku.

Zuckerberg v příspěvku o narození dcery informoval, že 99 procent svých akcií Facebooku s manželkou postupně vloží do nové nadace s názvem Chan Zuckerberg Initiative. Jejím cílem je prý “zlepšit tento svět pro příští generace” a to především v oblasti boje proti chudobě a nemocem, za lepší vzdělávání a čistší energie. Akcie, které se do nadace chystá vložit, mají podle Zuckerberga v současnosti hodnotu asi 45 miliard dolarů (1,1 bilionu Kč).

Zuckerberg chce v příštích třech letech každý rok prodat nebo darovat akcie v hodnotě až miliardy dolarů (25,4 miliard Kč). “V dohledné budoucnosti” si prý ale hodlá ponechat kontrolní balík akcií.

Jednatřicetiletý Zuckerberg, který je také generálním ředitelem společnosti Facebook, už dříve oznámil, že si po narození své dcery plánuje vzít dva měsíce rodičovské dovolené. Kdo bude firmu po tuto dobu řídit, ale zatím nesdělil.

Celebrity - další články

Doporučujeme