Zpěvačka Sinéad O’Connor se omluvila za komentáře o “nechutných běloších”

9. září 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Zpěvačka Sinéad O'Connor (52), která si nedávno změnila jméno na Shuhada Sadaqat a konvertovala k Islámu se veřejně omluvila za své dřívější nevybíravé výroky na adresu bílých lidí. Ty v listopadu na svém Twitteru označila za nechutné. Nyní uvedla, že poznámku psala v rozčilení způsobeném islamofobií.

Poté, co se loni v listopadu veřejně opřela do bílých lidí a označila je za “nechutné” se světoznámá zpěvačka Sinéad O’Connor téměř po roce za své výroky omluvila. “K poznámkám o bílých lidech, které jsem vyslovila, když jsem byla naštvaná a necítila se dobře… Nebyly pravdivé tehdy a nejsou pravdivé ani teď,” napsala v neděli na svůj Twitter.

Zpěvačku, která krátce před tím konvertovala k islámu, prý silně vytočily nenávistné reakce na její nové náboženství.  “Byla jsem vytočená islamofobií, která se na mě snesla. Omlouvám se za bolest, kterou jsem způsobila. Pán ví, že to byl jeden z mnoha šílených tweetů,” omluvila se všem dotčeným.

Sinéad O’Connor se proslavila v osmdesátých letech. Mezi její nejslavnější hity patří píseň Nothing Compares 2 U nebo Feels so Different. Za svou kariéru si získala miliony fanoušků po celém světě a její hudba se nesmazatelně zapsala do dějin pop music. Loni v říjnu veřejně oznámila, že z křesťanství, ve kterém byla vychovávána, se rozhodla přejít na islám a své jméno změnila na Shuhada Davitt.

Krátce poté však šokovala veřejnost velmi ostrým tweetem, který se nevybíravě pustil do bílých lidí. Zpěvačka sama přitom vždy naopak proti rasismu vystupovala. Sama o svém vyjádření uvedla, že bylo “tak rasistické, že nikdy nevěřila, že by něco takového mohla cítit”.

“Je mi to strašně líto. To, co se chystám říct, je něco tak rasistického, že by mě nikdy nenapadlo, že by to má duše mohla cítit. Ale opravdu už nikdy nechci trávit žádný čas s bílými lidmi (pokud to je to, jak se říká nemuslimům),” napsala loni v listopadu na svou sociální síť. “Ani na chvilku, z vůbec žádného důvodu. Jsou nechutní,” nechala se slyšet.

V pátek se však téměř po roce ve vysílání The Late Late Show na RTE za své výroky bílým lidem a nemuslimům omluvila. V neděli pak napsala omluvný příspěvek i na svůj Twitter.

Celebrity - další články

Doporučujeme