Co znamenají bílá vlákna na kuřecím mase? Není to nic dobrého pro naše zdraví!

4. února 2017·Články·Redakce

shutterstock

Ochránci zvířat upozorňují masozřavce, aby si dvakrát rozmysleli, když si budou chtít dát kuřecí sendvič nebo vlastně cokoliv z kuřecího masa. To je totiž třeba si ho pořádně prohlédnout.

Po kuřecím mase je velká poptávka. Je dietní a snadno upravitelné. Konzumenti by si ale podle amerických aktivistů měli dávat pozor a maso si v obchodě pořádně prohlédnout. Čím více je totiž protkanější bílými vlákny, tím hůř. Znamená to totiž svalovou poruchu.

Podle studie z roku 2013, zveřejněné v italském Journal of Animal Science, znamenají bílé pruhy to, že maso má více tuku a málo bílkovin. Podle studie z University of Arkansas a Texas A & M, která byla realizována v roce 2016, je bílých pruhů v kuřecím mase čím dál více, což “negativně ovlivňuje kvalitu masa”.

Zemědělci jsou kvůli poptávce nuceni produkovat obrovské množství kuřecího masa ve velmi krátkém čase, a tak v mnohých případech klesá jeho kvalita. Přesto je kuřecí maso podle lékařů stále zdravější volba než jiné druhy masa. Samozřejmě, pokud je upraveno na přírodní způsob, a ještě lépe, pokud je v biokvalitě.

 

 

 

 

Články - další články

Doporučujeme