Do českých kin přijde další Mumie! V hlavní roli zazáří Tom Cruise

4. června 2017·Články·Redakce

shutterstock

Do českých kin ve čtvrtek vstoupí americký film s názvem Mumie. Se sérií hororů z přelomu tisíciletí nemá nic společného, snímek režiséra Alexe Kurtzmana je remakem filmu z roku 1932 s Borisem Karloffem, který je slavný především jako filmový Frankenstein. V nové Mumii ztvárnil hlavní roli Tom Cruise, hraje v něm také třeba Russell Crowe nebo Sofia Boutellaová.

Americký režisér Alex Kurtzman byl jako scenárista podepsán pod dvěma filmy ze série Star Trek z let 2009 a 2013. “Chtěli jsme natočit film, který bude nesmírně napínavý, dobrodružný, bude obsahovat spoustu hororových scén, u kterých se budete bát, přesto ho nebude možné označovat jako horor,” říká režisér Alex Kurtzman o Mumii.

Příběh začíná v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutellaová) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel, uvádí distributor filmu.

O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halseyová. Náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Pracuje totiž pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster.

Letadlo převážející mumii prokleté princezny se ale zřítí, Ahmanet se probudí a začne toužit po nadvládě nad světem, k čemuž ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele představovaného Cruisem.

Mumie z roku 1932 je jedním z klasických hororů studia Universal. Vypráví také o egyptologické expedici, ta ale při vykopávkách objeví sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, kterého faraon odsoudil k trestu pohřbení zaživa za to, že chtěl oživit zemřelou princeznu. Oživený Egypťan pak v moderním převleku pronásleduje krásnou dívku Helen, o níž se domnívá, že je reinkarnací jeho dávné lásky. Hlavní roli vytvořil anglický herec Boris Karloff, který se rok předtím proslavil úlohou monstra ve Frankensteinovi. Film režíroval Karel Freund, který se narodil v roce 1890 ve Dvoře Králové.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme