Dojemné VIDEO s medvídětem, které se snaží dostat na kopec. Vše zapříčil dron

10. listopadu 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Na internetu koluje video z přírody, ve kterém účinkují medvědice se svým mládětem. Oba se snaží dostat na příkrý kopec pokrytý sněhem. Dojemné záběry však vznikly kvůli neohrabanému majiteli drona, který šelmy vystresoval.

Záběry byly pořízeny v červnu letošního roku v ruských horách. Jen co se video dostalo na internet, uživatelé začali kritizovat majitele drona, který evidentně medvědí matku a její mládě vystrašil. “Opravdu těžko se mi to sleduje,” uvedla pro server The Atlantic ekoložka z univerzity v americkém státě Idaho Sophie Gilbert, jež zkoumá vliv dronů na divokou zvěř. “Ukazuje to velký nedostatek pochopení operátora dronu pro to, co medvědům způsobil,” dodala.

Podle vědce z kanadské univerzity v Albertě Claytona Lamba, jenž studuje grizzlye v Kanadě, může za chování medvědů rozhodně dron. Je totiž přesvědčený, že by si medvědí matka stěží dobrovolně vybrala tak nebezpečnou cestu na vrchol.

A o co ve videu jde? Jakmile se matka bez menších problémů dostane na vrchol kopce, čeká na své mládě, kterému se to totiž kvůli kluzkému sněhu nedaří. Mládě neustále sklouzává dolů, ale nevzdává se. Ačkoli má video dobrý konec, tak jasně dokazuje, že lidé si neuvědomují, co svým chováním mohou způsobit.

Články - další články

Doporučujeme