Donald Trump na veřejnosti tančil na světový hit od skupiny Village People

23. září 2020·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Americký prezident Donald Trump. (Foto: Shutterstock.com)

Voličským příznivcům amerického prezidenta Donalda Trumpa se naskytla v pondělí na předvolebním mítinku neobvyklá podívaná. Prezident se se zaťatými prsty a typickým křečovitým úsměvem rozvlnil do rytmu známého hitu YMCA od skupiny Village People. Skupina píseň nazpívala v roce 1978 a okamžitě obsadila žebříčky světových hitparád v USA a Velké Británii.

Prezidentský taneček okamžitě zaplavil internetové sítě. Trump je totiž konzervativec, který si tvrdě za svými hodnotami stojí a výběr písně jeho předsudky úplně nesplňuje. Píseň je o YMCA, což byla křesťanská organizace, která v 70. letech v USA nabízela různé aktivity a bydlení.

Veřejným tajemstvím ale bylo, že v organizaci ve skutečnosti nalézali útočiště hlavně homosexuální menšiny, do kterých spadala i kapela Village People. Donalda Trumpa tak roztančila hymna gayů. Píseň byla v minulosti přebrána českými interprety. Nejznámější ztvárnění má na svědomí Těžkej Pokondr, který píseň pojmenoval Nájem zvedej.

Otázkou zůstává, zda Trumpovi radostná, taneční nálada vydrží až do voleb. Vítezství podle  volebních průzkumů nemá vůbec jasné. Demokratický protikandidát Joe Biden díky krizi, kterou vyvolal koronavirus, má nad současným prezidentem devíti procentní náskok.

Není to poprvé, co si politici zpestřili volební kampaň tanečkem. V minulosti se roztančila například bývalá britská premiérka Theresa May nebo bývalý ruský prezident Borise Jelcina, který to na svém předvolebním mítinku rozjel ze všech státníků nejvíc.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme