Dostali ho! Podezřelého z berlínského masakru zastřelili v Itálii

23. prosince 2016·Články·Redakce

Muže podezřelého z útoku na vánoční trh v Berlíně zastřelili v severoitalském Miláně. Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní zdroje.

Incident se měl odehrát dnes ve tři ráno u železniční stanice Sesto San Giovanni na severu Milána, kde dva policisté chtěli kontrolovat doklady neznámého muže. Ten ale začal vykřikovat Alláh akbar (arabsky Bůh je veliký!) a vytáhl z batohu pistoli a zranil jednoho z policistů. Druhý strážce zákona muže zastřelil. Oběma policistům dnes na twitteru poděkovala v italštině i berlínská policie.

V batohu muže našli lístek na vlak z Francie a později bylo na základě otisků prstů potvrzeno, že jde o 24letého Anise Amriho podezřelého z pondělního útoku na vánoční trh v Berlíně, který si vyžádal 12 obětí. Tunisan Amri přišel před rokem do Německa právě z Itálie, kde pobýval od roku 2012. Podle italských médií byl v Itálii rovněž ve vězení. Informace na tiskové konferenci v Římě potvrdil italský ministr vnitra Marco Minniti.

 

Podle šéfa italského protiteroristického útvaru Alberta Nobiliho se Amri dostal do Itálie nejspíš z Chambéry v jihovýchodní Francii. Policisté nyní prověřují, jestli měl Amri v okolí Milána kontakty na islamisty. Do Německa totiž přišel loni právě z Itálie, kde pobýval několik let a byl zde i ve vězení. Deník Bild s odvoláním na italská média napsal, že zbraň, která se našla u jeho těla, odpovídá té, s níž byl v Berlíně zastřelen polský řidič kamionu.

Články - další články

Doporučujeme