Evropou se valí silné bouře! V Německu už jeden člověk zemřel

22. června 2017·Články·Redakce

Silné přeháňky a lijáky dnes na řadě míst na severu a severovýchodě Německa způsobily vážné komplikace v dopravě. Přerušené je například železniční spojení mezi trojicí velkoměst Berlín, Hamburk a Hannover. Nepřízeň počasí už si podle televize n-tv vyžádala i jeden lidský život. Bouřky mají ve večerních hodinách dorazit i do Česka. ČHMÚ zpřesnil výstrahu před silnými bouřkami. Týká se celého Libereckého kraje, okresů Děčín, Náchod a Trutnov a platí okamžitě.

Poblíž dolnosaského města Uelzen, kde se vítr hnal rychlostí přes 100 kilometrů za hodinu, zemřel padesátiletý muž, když na jeho auto spadl strom. Nedaleko místa neštěstí byla zase těžce zraněna cyklistka, kterou také zasáhl padající strom.

Bouře s sebou na sever Německa přinesla vítr o síle orkánu, silný déšť a někde i krupobití. Směrem od Hamburku, kde se objevilo i malé tornádo, postupovala na Berlín a dále na jihovýchod.

Nepříznivé počasí a popadané stromy zastavily železniční dopravu na trase z Hamburku do Hannoveru a do Brém. Preventivě německé dráhy uzavřely také trasy z Hamburku a z Hannoveru do Berlína. V německé metropoli bouře přinutila některá letadla, aby odložila svůj start. Z polabského Magdeburku jsou zase hlášeny četné výpadky elektřiny.

Bouři pocítili i řidiči, a to zejména na dálnicích v Dolním Sasku. Na dálnici A7 mezi Hamburkem a Hannoverem a dálnici A1 mezi Hamburkem a Brémami byly hlášeny padlé stromy.

Jaké bude počasí v Česku, čtěte ZDE.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme