Finalistka Sanremo Junior CZ získala hlavní roli v muzikálu Shrek!

29. ledna 2018·Články·Redakce

Finalistka mezinárodní pěvecké soutěže Sanremo Junior CZ 2016 Kristýna Petráková získala jednu z hlavních rolí v připravovaném muzikálu Shrek. Spolu s dalšími 60 zpěváky, herci a tanečníky se na podiu představí v roli dospívající Fiony: „Moc se na roli Fiony těším. Bude to pro mě další příjemná zkušenost a navíc jsem Shreka několikrát viděla a moc se mi líbil.“

V roli Shreka vystoupí Radim Schwab a Jiří Zonyga, Fionu ztvární Ivana Jirešová Radka Pavlovčinová, Lorda Farquaada pak Viktor Dyk, Oslíka zahraje Marek Holý, roli zamilované Dračice si zahraje Hana Křížková.
Shrek se na jaře 2018 rozjede do českých a moravských měst. Jako první se na něj mohou těšit diváci v Praze, a to 21.dubna 2018 v Tip sport Aréně. Následuje Plzeň, a to konkrétně 28. dubna 2018. A poté České Budějovice, Zlín, Liberec, Ostrava a Brno.

Kristýna je finalistkou mezinárodní pěvecké soutěže Sanremo Junior, které se zúčastnila v roce 2016 a na Grand finále v italském lázeňském městě získala speciální ocenění poroty.
V současné době probíhají přípravy na třetí ročník Sanremo Junior CZ/SK. Během ledna a února čekají 10 finalistů z České republiky a 3 finalistky ze Slovenské republiky přípravy na finálový večer, na kterém odborná porota ve složení např. Anna K, Miroslav Žbirka, Leona Machálková, Janis Sidovský, Jaroslav Svěcený, Michaela A. Dobrovolná a další vybere jednoho postupujícího z každé země, který pojede svou zemi reprezentovat do italského lázeňského města Sanremo na mezinárodní finálové kolo.

V rámci příprav čekají mladé zpěváky a zpěvačky hodiny zpěvu s hlasovou poradkyní Kühnova dětského sboru Eliškou Hrubou Toperczerovou, pohybová průprava s režisérkou Lenkou Vinickou a choreografem Martinem Hubeňákem, lekce rétoriky s Janem Čenským a Lenkou Bernandes, profesionální focení s Michaelem Kratochvílem, kompletní styling ve spolupráci s Luvoxy Hair & Beauty a mnoho dalších zkušeností v oblasti hudby a vystupování na jevišti.
Na závěr pak budou mít šanci vystoupit na velkém pódiu v rámci již zmiňovaného finálového galavečera Sanremo Junior Czech Republic/Slovakia za doprovodu Bon Art Pops Orchestra.
Celým večerem v pražské Hybernii bude stejně jako minulý rok provázet Jan Čenský, který k samotné soutěži říká : “Spolupracuji na různých projektech, nicméně být součástí cesty do pěvecké soutěže Sanremo Junior, je opravdu potěšení. Profesionální přístup, zázemí a odborní poradci několik měsíců připravují malé zpěváky, kteří jsou pro mě samotného profíky už teď. Když jsem viděl, co všechno jsou schopni vydržet a koncentrovat se, mohu jen tleskat. Je mi nesmírnou ctí, že jsem byl i letos osloven ke spolupráci a těším se na nové talenty. Všem držím pěsti.”

Soutěž Sanremo Junior patří mezi nejprestižnější mezinárodní dětské soutěže pro sólové zpěváky a zpěvačky (pop, rock, jazz, folk, vážná hudba) ve věku od 6 do 15 let. Od roku 2016 se Sanrema Junior účastní i Česká republika, kterou poprvé  reprezentovala tehdy jedenáctiletá Kristýna Petráková. V květnu 2017 se finále v lázeňském městě zúčastnila vitězka Sanremo Junior CZ Nela Duchačová, která se na Grand finále ve světoznámém divadle Ariston umístila jako druhá.
Dětská pěvecká soutěž, která byla založena v roce 2009.
Inspirací pro tuto soutěž byl známý Festival Sanremo, který se již od roku 1951 pořádá každoročně v lázeňském městě Sanremo v Ligurii. První ročníky pořádal rozhlas, od roku 1955 i televize. Festival byl inspirací pro soutěž Eurovize. Sanremo Junior se koná pod záštitou nejen města Sanremo, ale i Dětského fondu OSN – UNICEF.

Sanremo Junior CZ se koná pod patronátem Italského kulturního institutu.

www.sanremojunior.cz

Články - další články

Doporučujeme