Uplynulo 27 let. Jak dnes vypadají Eliška a Jindra z pohádky Princezna ze mlejna?

24. prosince 2021·Zábava·Redakce

Princezna ze mlejna. (Foto: se souhlasem Česká televize)

Filmová pohádka Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna, která se dočkala i pokračování, byla v kinech uvedena takřka před 27 lety. Pro tehdejší představitele hlavních rolí to byla první velká role. Jak moc se představitel Jindry a herečka, jež ztvárnila Elišku, změnili?

V roce 1994 měla v kinech premiéru pohádka Princezna ze mlejna, ve které účinkovali tehdy sedmnáctiletí Radek Valenta v roli Jindřicha a Andrea Černá jako Eliška. Jenže rok se s rokem sešel a od té doby už uplynula spousta vody.

V červnu letošního roku to bude už 25 let, co měla pohádka na stříbrných plátnech premiéru. Leckdo by čekal, že se s filmovými nabídkami pro mladé a talentované herce roztrhne pytel, ale v tomto případě to bohužel neplatilo. Na dlouhou dobu zmizel divákům z očí hlavně 42letý Valenta, který natočil filmů opravdu málo. Věnuje se hlavně divadlu a někdy se objeví v televizním seriálu jako například Modrý kód.

To Eliška, v současné době 42letá Andrea Černá, měla na kontě alespoň některé televizní filmy a seriály. V roce 2007 se objevila například ve Velmi křehkých vztazích. Posléze se objevila i v několika epizodách Ordinace v růžové zahradě. Černá se věnuje divadlu, ale diváci si ji budou hlavně pamatovat, stejně jako Valentu, zejména z pohádky Princezna ze mlejna. Nutno ovšem podotknout, že 27 let není na Valentovi a Černé skoro vůbec poznat. Co myslíte?

Zábava - další články

Doporučujeme