FOTO: Muž žil téměř 30 let sám na ostrově. Proč si vybral život Robinsona?

28. června 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

82letý Japonec Masafumi Nagasaki si dobrovolně vybral život v ústraní a po dobu 29 let žil osamotě na jednom z opuštěných japonských ostrovů. Do civilizace jej dostala zpět policie, podle které nebyl muž zdravotně v pořádku. Když se chtěl vrátit zpět na ostrov, úřady mu to nepovolily.

Nic mu nechybělo. Opuštěný ostrov Sotobanari byl pro něj jako stvořený. Na ostrůvku se pohyboval zcela nahý, protože mu to vyhovovalo. Jeho příběh zaznamenala v roce 2012 agentura Reuters, která s ním prostřednictvím dokumentaristy Alvara Cereza udělala rozhovor.

Najít místo, kde zemřít, je pro mě velmi důležité, a já se rozhodl, že toho místo je pro mě,” uvedl tehdy japonský trosečník. “Nikdy se mi nepřihodilo, že bych uvažoval o místě na smrt, ať už v nemocnici nebo doma obklopen rodinou. Ale zemřít tady, obklopen přírodou – to nemůžete překonat, viďte?” pokračoval Nagasaki.

Nechci odtud pryč, budu chránit tento ostrov , i kdyby mě to stálo život. Nikdy už nenajdu takový ráj, jako je tento,” prohlašoval jediný obyvatel ostrova.

Dokumentarista Alvaro Cerezo však nyní pro server news.com.au uvedl, že Nagasakiho někdo na ostrově našel a zavolal policii, protože vypadalo, že je ve zbídačeném stavu. Ta jej posléze odvezla do 60 kilometrů vzdáleného města Išigaki. Nakonec se ukázalo, že 82letý muž měl pouze chřipku, kterou vyléčil. Když se však chtěl Nagasaki vrátit zpět na svůj ostrov, úřady to zakázaly.

Je na tom zdravotně dobře, pravděpodobně měl chřipku poté, co jej odvezli, ale nepovolili mu se vrátit zpět. Už se nemůže vrátit, je po všem,” komentoval příběh japonského trosečníka Cerezo.

Články - další články

Doporučujeme