Frekvence 1 a McDonald’s vyrážejí za vámi s projektem Na rovinu

3. dubna 2017·Články·Redakce

Chcete vědět a vidět, jak se připravuje maso na hamburgery, brambory na hranolky, jaká zelenina se používá do sálatů? Přijďte ke kaminonu McDonald's. Bude se grilovat a ochutnávat!

Zábavný rodinný den s Frekvencí 1 a McDonald’s se uskuteční v sobotu 8. dubna před Nákupním parkem Chomutov.

Program na místě bude probíhat celý den. Moderátor Frekvence 1 vás přivítá mezi 13. a 14. hodinou, kdy u něj můžete vyhrát nabitou dárkovou kartu do restaurací McDonald’s.

Cílem roadshow Na rovinu je zábavnou formou ukázat návštěvníkům z jakých surovin připravuje McDonald’s své jídlo a odkud tyto suroviny pochází.

Co se bude dít?

Kamion do svého místa určení dorazí vždy v brzkých ranních hodinách tak, aby po 10. hodině mohl otevřít své brány prvním návštěvníkům. Čeká na vás 3D kino, videa ze závodů, kde se zpracovává hovězí maso na hamburgery, kuřecí na McNuggets, brambory na hranolky, nebo videa z pekárny a z farmy pěstující salát.

Díky Samsung brýlím s virtuální realitou můžete nahlédnout do reálné kuchyně McDonald’s. Vedle kamionu si budete moci jednotlivé suroviny, především zeleninu a ovoce, prohlédnout, a zjistit, kde se pro McDonald’s pěstují, kolik se jich ročně zkonzumuje a další zajímavosti.

Novinkou pro letošní rok je venkovní gril, na kterém se bude připravovat hamburgerové maso. V rámci zastávek Na rovinu tour tak máte jedinečnou šanci ochutnat hamburgerové maso tak, jako nikde jinde – samotné, bez omáčky, zeleniny, housky, pouze dochucené pepřem a solí.

Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský koutek, kde si děti mohou vyzkoušet podojit krávu, zasadit sazeničku salátu, dozvědět se něco o třídění odpadu, nebo jen vybarvit omalovánky. V dětské zóně bude také připraven fotokoutek.

Více o McDonald’s

První český McDonald´s se otevřel v březnu 1992 v pražské Vodičkově ulici (letos slaví už 25 let od otevření). Dnes jich je po celé zemi 95. Zaměstnává téměř 6 000 lidí a řadí se tak mezi největší zaměstnavatele v oblasti restauratérství.

Dodavatelé McDonald´s chovají zvířata s maximálním ohledem na jejich pohodu, pečlivě se hlídá nejenom vhodné ustájení, ale i krmivo a celkové zacházení s nimi, stejně tak jako absolutní nezávadnost prostředí, ve kterém pěstují suroviny rostlinného původu.

Dodavatelé nesmějí poškozovat krajinu, ve které působí, a naopak ji musí rozvíjet. McDonald’s má také ucelený environmentální program, podle kterého neustále zvyšuje poměr recyklovatelných obalů a snižuje produkce emisí.

Více na www.mcdonalds.cz.

Články - další články

Doporučujeme