Hitovka týdne: David Hasselhoff – Looking For Freedom

15. července 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Zpěvák David Hasselhoff. (Foto: se svolením David Hasselhoff)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Davida Hasselhoffa - Looking For Freedom.

V sobotu 17. července slaví 69. narozeniny legendární David Hasselhoff. Jeho jméno máme spojené především s kultovním seriálem 90. let Pobřežní hlídka, ale také s několika písničkami. Díky televizní hitparádě ESO se u nás poměrně velkým hitem v roce 1998 stalo Hooked On A Feeling. Hitem jeho života je však bezesporu písnička Looking For Freedom. To byl obrovský bestseller především na západ od našich hranic. V Německu to byl úplně nejprodávanější singl roku 1989. A není se čemu divit, Němci ho vnímali jako oslavu svobody a také znovusjednocení své země.

Díky své svalnaté postavě a díky svému charizma byl David Hasselhoff v 90. letech idolem nejedné ženy. A právě ženy také nejvíc kupovaly jeho nahrávky. Vydal 14 alb. Zatím poslední před dvěma lety. Od roku 1996 má svou hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy. Je potřetí ženatý a má dvě dcery.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od Davida Hasselhoffa? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme