Hitovka týdne: Whitney Houston – I Will Always Love You

29. dubna 2021·Hudba·Redakce

Foto: Shutterstock

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od zpěvačky Whitney Houton - I Will Always Love You.

V sobotu máme první máj. A tak hitovkou týdne nemůže být jiná písnička než ta, kterou už v roce 1974 napsala (a jako první taky natočila) americká country zpěvačka Dolly Parton, a kterou o 18 let později (v roce 1992) po celém světě proslavila Whitney Houston, když ji zazpívala ve filmu Osobní strážce.

V něm se – coby slavná zpěvačka Rachel Marronová – zamilovala do svého bodyguarda Franka Farmera, kterého ztvárnil Kevin Costner. Byl to obrovský kasovní trhák, přitom na zfilmování čekal od 70. let, kdy se uvažovalo o tom, že by hlavní role hráli Diana Ross a Steve McQueen. Ale z natáčení tehdy nakonec sešlo. Soundtrack k filmu „Osobní strážce“ si koupilo 45 milionů lidí a „I Will Always Love You“ se v Evropě stalo nejprodávanějším singlem roku 1992.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento srdcervoucí song od Whitney Houston? Napište nám!

Autor: René Hnilička

Hudba - další články

Doporučujeme