O5 a Radeček vydávají album BRA3. Desku pokřtí na jejich turné během června

15. května 2021·Hudba·Iva Pavlousková

O5 a Radeček , foto: BrainZone

Kapela O5 a Radeček odstartovala nový rok charitativním projektem BRA3 v čele se stejnojmenným singlem. Nyní kapela vydává album BRA3, které obsahuje pět písní a hostuje na něm například slavný trumpetista Laco Déczi. Celý projekt vyvrcholí turném kapely, které proběhne v pěti krajských městech během června. Část zisků ze všech aktivit projektu navíc putuje na sbírku Pomozte dětem.

Celé to vzniklo tak, že jsme se s bráchou pohádali. Pak nás to samozřejmě hodně mrzelo a chtěli jsme se usmířit a na to konto vlastně vznikla písnička BRA3. K tomu se pak začaly nabalovat další věci, až z toho byl celý projekt,“ popisuje zpěvák kapely Tomáš Polák. Radečci na novou desku přizvali zajímavé hostyrapera Packeta z Poetiky, Honzu Balcárka z kapely Light & Love či jazzmana Laco Décziho. „Nejprve jsme hledali v našem regionu nějakého trumpetistu, který by na desce hostoval. Potom, co nás všichni odmítli, jsme si jednou po koncertě v dodávce ze srandy řekli, že teda zkusíme napsat do New Yorku Laco Déczimu. A ono to vyšlo,“ říká s úsměvem Tomáš  Polák. A basák Ondřej Polák doplňuje: „Laco je světoběžník a je nejlepší z nejlepších, je to pro nás opravdu velká čest.“

Koukněte na klip BRA3:

Kapela z jesenických hor představí skladby z desky na připravovaném turné, které proběhne v Brně, Praze, Ostravě, Olomouci a Plzni během června. Koncertní šňůra se uskuteční bezpečně pod širým nebem a půjde vůbec o největší samostatné koncerty její kariéry. „Je to pro nás a fanoušky vlastně takový dárek k 25. výročí, které letos máme,“ uvedl Tomáš Polák. Původně mělo být turné již v květnu, ale vzhledem k pandemické situaci se přesouvá na červen. Všechny zakoupené lístky automaticky platí pro nové termíny. Vstupenky jsou stále v prodeji v síti TicketLive.cz.

O5 a Radeček , foto: BrainZone

Projekt BRA3 kapely O5 a Radeček také pomáhá. Kluci se spojili s charitativní sbírkou Pomozte dětem. Část výtěžků z prodaných lístků na turné, prodeje nového merche nebo výnosů za singl a klip BRA3 poputuje do jejich programu zabývajícím se péčí nejen o hendikepované dítě, ale i o zdravého sourozence, na kterého rodičům často nezbývá čas ani finanční prostředky.

Hudba - další články

Doporučujeme