Italské finále Sanremo Junior už se české finalistce Nele Duchačové i slovenské finalistce Adrianě Habrdové blíží!!

1. května 2017·Články·Daniela Procházková

Dnes vyrážejí vítězky Sanremo Junior CZ a SK do italského lázeňského města Sanremo, aby zde na mezinárodní soutěži Sanremo Junior reprezentovaly své země. Mezinárodní finále proběhne ve známém divadle Ariston ve středu 3. května a zúčastní se ho celkem 18 zemí.

Letos pojede Českou republiku reprezentovat teprve 11letá Nela Duchačová z Jesenice u Prahy, která zazpívá píseň Let it go z filmu Ledové království.  Doprovodem jí budou nejen produkční tým SanremoJunior CZ/SK, ale samozřejmě i maminka Zuzana a paní učitelka zpěvu.

Slovenskou republiku pojede s celou svojí rodinou z Turčianských Teplic reprezentovat 13letá Adriana Habrdová a na finále zazpívá písničku An Angel.

Pořadatelem Sanremo Junior je společnost Kismet, která je již dobře známá po celém světě prostřednictvím GEF – the World Creativity Festival in Schools. Kismet v roce 2017 bude organizovat již osmý ročník této mezinárodní pěvecké soutěže pro sólisty, která dává důraz na šíření hudby a zpěvu mezi mladými jednotlivci a snaží se jim dát možnost okusit hudbu s odborníky v mezinárodním a multietnickém prostředí. Už to, že zpěváci vystoupí s živým orchestrem, je na světě téměř unikát.

Více na www.sanremojunior.cz

V současné době jsou již vyhlášeny konkurzy na další ročník Sanremo Junior CZ

A jak probíhalo finále v České republice? Můžete si připomenou ….

Ve středu 22. února proběhlo v divadle Hybernia finále dětské pěvecké soutěže Sanremo Junior CZ. Během večera vystoupilo za doprovodu symfonického orchestru celkem 13 finalistů z celé republiky.

Jejich vystoupení hodnotila porota složená z takových osobností jako jsou Leona Machálková, Jitka Zelenková, Jaroslav Svěcený, Janis Sidovský, Lukáš Sommer, Michaela A. Dobrovolná, Radim Schwab, Milan Wolf, Lenka Vinická, Michael Kocáb, Paolo Alberti, Hana Petřinová, Andrea Tögel Kalivodová.

“Nebylo to vůbec jednoduché. Všichni byli skvělí. Sanremo Junior je prestižní pěvecká soutěž, která dětem nabízí mimořádné zážitkové zkušenosti a laskavý profesionální přístup. Je úžasné sledovat, kolik nadaných zpěváků u nás v současné době vyrůstá…” okomentovala svojí úlohu porotce Leona Machálková

Vítězkou českého finále se stala 11ti letá Nela Duchačová z Jesenice u Prahy, která zazpívala píseň Let it go z filmu Ledové království.

A jaké byly její první dojmy?

“Bylo to neskutečné. Vůbec jsem tomu nechtěla věřit, že jsem to já. Chvilku jsem si myslela, že je to třeba chyba tisku. Všichni totiž byli úžasní. Jsem moc ráda, že jsem do této soutěže šla, protože to byla skvělá zkušenost a navíc jsem potkala spoustu nových kamarádů.”

Během večera vystoupily i patronky soutěže Genny Ciatti, Markéta Konvičková, Ivanka Korolová, členové poroty Leona Machálková, Jitka Zelenková a Radim Schwab.

Články - další články

Doporučujeme