Jak na profesionální úklid ve vlastním bytě

15. prosince 2018·Články·Daniela Procházková

S pomalu končícím rokem se ve většině domácností chystáme na předvánoční úklid. Novým trendem se v posledních letech stává, že se tento úklid přenechává profesionálním úklidovým firmám. Nejen proto, že nás trápí nedostatek času a sil, ale také si uvědomujeme, že úklid provedený s nejvyšší precizností a profesionály déle vydrží a vypadá lépe. Jejich úspěch ale zajišťuje použití správných technik a profesionálních úklidových prostředků, které vyčistí i to, na co běžné prostředky nestačí.

Takže pokud nemáte možnost nebo touhu si pustit domů cizí osoby, aby úklid udělaly za vás, pak stačí, když si zakoupíte jednoduchou sadu profesionální čisticí chemie a profík se snadno stane i z vás. „Pokud si od nás někdo kupuje profi chemii, pak dělá jedině dobře,“ říká Stanislav Kotulán, ředitel společnosti Köder a dodává: „Když máte produkty určené pro profesionály a víte, jak je správně použít, tak vám to ušetří nejen čas a peníze, ale hlavně budete až překvapeni, jak skvěle budete mít uklizeno.“

Podle pana Kotulána si lidé vůbec neuvědomují, že nakupují běžnou chemii, která je označována jako rychloobrátkové zboží. To znamená, že se prodává v mnohem menší koncentraci a je určena k rychlé spotřebě. V případě profesionální chemie je tomu naopak. „Například prostředek určený k vytírání podlah od společnosti Khiel se ředí v poměru 1:320, tedy pro běžnou domácnost vystačí i při častém používání nesrovnatelně déle než běžný prostředek, a navíc čistí mnohem lépe. Je navržený tak, že špínu odpuzuje i po použití, takže po nějaké době zjistíte, že se vám podlahy méně špiní.“

A jaké další tipy přináší tým společnosti Köder?

Mytí oken, rámů oken a dveří

Nejdříve se řádně vyčistí rámy oken a teprve potom se vyčistí sklo. Jako nejideálnější je k tomu použít „rozmývák“, kterým se okno nahrubo namočí a umyje. Rámy a parapety se otřou za použití hadříku (ideální je mikrovlákno) a k dočištění skla se použije kvalitní gumová stěrka. Nakonec se suchým hadříkem dočistí sklo v rozích. Dveře stačí omýt mikro hadříkem za použití lehce alkoholového přípravku. Ten je určen na povrchy a právě díky obsahu alkoholu, který se po nanesení odpaří, nezanechává čmouhy ani na těch nejproblematičtějších barvách nebo materiálech.

Kanceláře, pokoje, vstupní prostor, chodby

Jako první by se měl utřít prach, omýt stropní světla, vysát povrchy a nakonec vytřít podlahy. Popřípadě vytepovat sedačku, křesla, koberce a pokud jsou podlahy ošetřené, tak ošetření obnovit.

Koupelna a záchod

Zde jako první opět utřít prach, vyčistit zrcadla speciálním čističek který zabraňuje jejich mlžení, za použití silnějšího prostředku umýt umyvadla, vanu či sprchový kout a nakonec toaletu včetně prkénka. Poté vyčistit podlahu včetně spár a nakonec se vyleští koupelnové baterie.

Kuchyňské prostory

Kuchyně je na úklid nejnáročnější, zde se totiž usazuje prach spojený s mastnotou a to běžnými čistícími prostředky neumyjete. Musí se použít prostředek určený k odstranění mastnoty a nejlépe houbička. Opět je potřeba s úklidem začít od horních skříněk a postupně přes spotřebiče dojít až k podlaze. Povrchy je dobré vždy po vyčištění otřít ještě čistou vodou, nebo použít prostředek určený přímo do gastro výroby a neobsahuje žádnou chemii, která je zdraví škodlivá.

Pokud se obáváte, že sami nebudete vědět, jakou chemii, nebo techniku od profesionálů vybrat. Není nic jednoduššího, než je zkusit kontaktovat na přímo na tel: +420 233 312 056 nebo emailem: info@koeder.cz a popsat své potřeby. Budete překvapeni, že na běžný úklid kolikrát stačí jen 5 základních přípravků, které pokryjí veškeré vaše běžné potřeby a jejich cena začíná i pod stokorunou, nejedná se tedy o žádnou velkou investici. Navíc se její koupě opravdu vyplatí, a to i vzhledem k tomu, že se jedná o vysoce koncentrované výrobky. „Naši zákazníci jsou často překvapeni, jak snadno se profesionální chemie používá.“ Říká pan Kotulán. „Nejčastěji nám v prvním zděšení volají, že se jim po aplikaci takzvaně lepí podlahy a to my vždy říkáme, že použili prostředku moc. Je to díky zvyku s konvenční chemií, která není tak koncentrovaná. U nás kolikrát opravdu používáte přípravku doslova na kapky a pokud dáte o dvě víc, už je to moc,“ dodává s úsměvem.

Články - další články

Doporučujeme